Συνήθως ο χαλβάς θέλει χοντρό σιμιγδάλι, για να γίνει σπυρωτός, αλλά στη συνταγή  με τη  μαρμελάδα πορτοκάλι θα χρησιμοποιήσουμε ψιλό.

Το ψιλό σιμιγδάλι χρησιμοποιείται σε κρέμες, για να δώσει πιο σπυρωτή υφή σε σχέση με το αλεύρι σταριού.

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων.

Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για το πώς να φτιάξετε ένα νοστιμότατο και υγιεινό χαλβά με μαρμελάδα πορτοκάλι.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

250 γρ.σιμιγδάλι ψιλό

1000 mlφρέσκο γάλα

100 γρ.ζάχαρη

30 γρ.βούτυρο αγελαδινό

1 πορτοκάλι (Ξύσμα)

-Μαρμελάδα Πορτοκάλι

-Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου

ΣΚΕΥΗ

Κατσαρόλα

Ταψί ορθωγόνιο ή στρογγυλό ~28εκ.

Χαλβάς με μαρμελάδα πορτοκάλι – εκτέλεση

Σε μία μεσαία κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να ζεσταθεί (αλλά όχι να βράσει) το μείγμα.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε συνέχεια.

Μόλις μπει όλο το σιμιγδάλι, καβουρντίζουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στρώνουμε τον χαλβά σε ένα ταψί της προτίμησής μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1-2 ώρες.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μαρμελάδα και 1 φύλλο φρέσκο δυόσμο.

Food Styling: Madame Ginger
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.