Όσο αγχωμένη κι αν είσαι επειδή θέλεις όλα να είναι στην εντέλεια, όσο κουρασμένη κι αν νιώθεις την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σου εξαιτίας όλων αυτών των προετοιμασιών σας, την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σου μάλλον το να φορέσεις τις πιζαμούλες σου και να αράξεις στο σπίτι σου δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Κι αυτό, διότι έχεις αφήσει ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνεις την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σου. Μην ανησυχείς, όμως, γιατί και για αυτό το ζήτημα το ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα είναι εδώ, είναι δίπλα σου, για να σου επισημάνει, να σου υπενθυμίσει ίσως τι να κάνεις την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σου!

Πάμε γρήγορα να δούμε ποιες είναι οι εκκρεμότητες που έχεις αφήσει, δηλαδή τι να κάνεις την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σου!

Τι να κάνεις την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σου (και τι να αποφύγεις)!

Να ετοιμάσεις το νυφικό μανικιούρ.

Για τα νύχια που ταιριάζουν σε νύφες μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά το σχετικό άρθρο της κατηγορίας Γάμος – Νυφικά, όπου θα βρεις αναλυτικά χρήσιμες πληροφορίες.
Αυτό που τώρα μπορούμε στην προκειμένη περίπτωση να σε συμβουλεύσουμε είναι να φροντίσεις να ετοιμάσεις τα νύχια σου την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σου. Γιατί σκέψου να τα κάνεις τελευταία στιγμή πριν από την τελετή και να πάει κάτι στραβά; Δεδομένης, μάλιστα, της τελειομανίας που έχουμε εμείς οι γυναίκες αλλά και της σημασίας που δίνουμε στα περιποιημένα και όμορφα νύχια, ένα οποιοδήποτε λάθος στο εν λόγω θέμα την τελευταία στιγμή θα μας γεμίσει με άγχος και μπορεί να μας χαλάσει και τη διάθεση, πράγματα που προφανώς και δε θέλουμε σε καμία των περιπτώσεων. Έτσι, την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σου φρόντισε να έχεις έτοιμα τα νύχια και το μανικιούρ σου!

Να κάνεις μια μάσκα προσώπου.
Δεν είναι ανάγκη να επισκεφτείς ένα κέντρο αισθητικής· μπορείς και μόνη σου χαλαρά στο σπίτι σου να ετοιμάσεις μια πολύ απλή και κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σου μάσκα προσώπου με απλά υλικά που το πιο πιθανό είναι ότι θα διαθέτεις από πριν στο σπίτι σου. Ανάτρεξε στην κατηγορία Πρόσωπο και θα βρεις πάμπολλες σπιτικές μάσκες για το πρόσωπό σου, οι οποίες θα το κάνουν να φαίνεται την ημέρα του μυστηρίου υγιέστατο, λαμπερό και πανέμορφο, ενώ παράλληλα θα σε αναζωογονήσουν και θα σου βελτιώσουν τη διάθεση.

Προσκάλεσε τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Και όταν λέμε αγαπημένα σου πρόσωπα εννοούμε τις καλύτερες φίλες σου, τη μητέρα σου, την αδερφή σου και οποιαδήποτε άλλη κοπέλα και γυναίκα περνάς όμορφα, νιώθεις άνετα και επιθυμείς να μοιραστείς την ανυπέρβλητη χαρά σου. Μάλιστα, μπορείτε κάλλιστα να βάλετε όλες σας από μια σπιτική μάσκα προσώπου και – γιατί όχι;- να τραβήξετε μεταξύ σας αστείες σέλφι φωτογραφίες!

Βάλε κρέμα ματιών.
Το μόνο που δε θα ήθελες με τίποτα να έχεις την επόμενη ημέρα είναι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου. Επομένως, αυτό που έχεις να κάνεις την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σου (συγκεκριμένα την τελευταία νύχτα προτού παντρευτείς!) είναι να χρησιμοποιήσεις την αγαπημένη σου κρέμα ματιών, προκειμένου την επόμενη μέρα να είσαι φρέσκια, η όψη σου καταπληκτική, τα μάτια σου εξίσου όμορφα και το βλέμμα σου εκφραστικό και … σπινθηροβόλο!

Κοιμήσου επαρκώς και καλά.
Για να αποφύγεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια που σου προαναφέραμε και γενικότερα για να είσαι υπέρλαμπρη και φρέσκια τη μέρα του γάμου σου καθίσταται τουλάχιστον απαραίτητο να έχεις κοιμηθεί πολύ καλά και είσαι ξεκούραστη. Όση υπερένταση κι αν – δικαιολογημένα – θα έχεις, την τελευταία νύχτα πριν παντρευτείς είναι αναγκαίο να έχεις κοιμηθεί επαρκώς και συγχρόνως να έχεις ξεκουραστεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Προσοχή, όμως· μην το παρακάνεις και κοιμάσαι 12 ώρες για παράδειγμα! Γιατί και ο πολύς ύπνος ενδέχεται να έχει εξίσου αρνητικά αποτελέσματα, τόσο στην όψη σου και στο πρόσωπό σου, όσο και στο ότι θα αισθάνεσαι και πάλι κάπως κουρασμένη, κάπως δυσκίνητη να το πούμε, ίσως ακόμα και κάπως ράθυμη. Γι’ αυτό, κοιμήσου όσες ώρες χρειάζεται το σώμα σου για να νιώθει ήρεμο, ξεκούραστο και γεμάτο ενέργεια!

Γράψε μια επιστολή – μια κάρτα στο μέλλοντα σύζυγό σου!
Ναι, όπως το άκουσες! Είναι πάρα πολύ πρωτότυπο και συγχρόνως γλυκό, ρομαντικό και ξεχωριστό που σίγουρα θα τον εκπλήξει θετικά. Την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σου, λοιπόν, σύνταξε μία καρτούλα ή ακόμη και μια επιστολή, η οποία φρόντισε να αποσταλεί στο σύντροφό σου και προσεχώς άνδρα σου την επόμενη ημέρα, περίπου κάπου το μεσημέρι προς απόγευμα, σίγουρα μερικές ώρες πριν την έναρξη του μυστηρίου. Μέσα σε αυτό το γράμμα ή την κάρτα (αναλόγως με το τι θα επιλέξεις) συμπεριέλαβε μερικά όμορφα λόγια, ενδεχομένως κάποιο αστείο, μια ευχή, σχέδια για το από κοινού σας μέλλον, και μην παραλείψεις να αναφέρεις και τα συναισθήματά σου τη συγκεκριμένη στιγμή καθώς και εκείνα που τρέφεις για το πρόσωπό του. Είναι αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή, μοναδική και καινοτόμα ιδέα, που θα εκτιμήσει ιδιαίτερα, ενώ ταυτόχρονα είναι και μια πολύ συγκινητική κίνηση!…

Απόφυγε το ξενύχτι.
Αυτό σχετίζεται άμεσα με τον καλό και επαρκή βραδινό ύπνο που σου αναφέραμε προηγουμένως, και ο οποίος είναι το λιγότερο απαραίτητος για τη νύχτα προτού παντρευτείς. Αυτό που δε θα σε συμβουλεύαμε σε καμία περίπτωση να κάνεις την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σου είναι να… το ξενυχτήσεις, πόσο μάλλον να πέσεις στο κρεβάτι σου για ύπνο τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μην πιεις!
Αν θέλεις να γιορτάσεις τις τελευταίες μέρες, ώρες, στιγμές «της ελευθερίας σου», μπορείς να κανονίσεις να βγεις με τις φίλες σου για ποτό ένα βράδυ, όχι όμως την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σου. Διότι το αλκοόλ σε συνδυασμό με το προαναφερθέν ξενύχτι μόνο θετική επίδραση δε θα έχει σε εσένα, στην όψη σου και στη διάθεσή σου… Μπορείς κάλλιστα να πάρεις τις αγαπημένες σου φιλενάδες και να βγείτε ένα βράδυ 2 μέρες τουλάχιστον πριν από την ημέρα που έχει προγραμματιστεί ο γάμο σου. Τότε, πιες όσο θες και κέρνα όσα σφηνάκια θέλεις την παρέα σου! Πρόσεχε, μόνο, να μην παρεκτραπείς.

Μη βρεθείς με τον αγαπημένο σου.
Όπως κι ο γαμπρός δεν κάνει να δει τη νύφη την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο τους, έτσι κι εσύ δεν πρέπει – σύμφωνα με την παράδοσή μας – να έρθεις σε επαφή με τον επικείμενο σύζυγό σου. Ακόμα κι έχετε μάθει να περνάτε όλη σας την ημέρα μαζί, ακόμα κι αν μένετε ήδη στο ίδιο σπίτι, ο ένας από τους δυο σας (εκείνος δηλαδή!!) πρέπει να μείνει σε κάποιον άλλο χώρο για την τελευταία ημέρα πριν από το γάμο σας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μάλιστα, θα κορυφώσεις την αγωνία του και θα σε δει υπέροχη, υπέρλαμπρη, υπέρκομψη και όλα τα συναφή «υπέρ» την ώρα της τελετής!

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.</p