ΕΡΩΤΗΣΗ
Ο μικρός μου όταν είναι κρυωμένος δεν τρώει τίποτα… Με το ζόρι μια κουτάλια, σήμερα δεν του έδωσα καθόλου φαΐ, μόνο θηλασμό… Είναι σωστό; η κάλο θα ήταν να του έδινα όπως και να’χει;; Είναι 7 μηνών

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το γεγονός ότι ένα άρρωστο παιδί δεν έχει όρεξη για όλες τις τροφές και πιθανό να δυσκολεύεται με το φαγητό του είναι μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού που αγωνίζεται να αναρρώσει.

Είναι επίσης, πάρα πολύ φυσικό να προτιμάει τις πιο εύπεπτες και πιο «εύκολες» τροφές, όπως είναι το γάλα. Όταν δε, αυτό συνδυάζεται και με την αγκαλιά της μαμάς (μητρικός θηλασμός), η προτίμηση γίνεται ακόμα πιο έντονη. Επομένως, δε χρειάζεται να ανησυχείτε εάν το μωρό σας δεν τρώει το φαγητό του και προτιμά να θηλάζει τις ημέρες που είναι άρρωστο. Αφήστε το να επιλέξει μόνο του εάν και πόσο από το φαγητό του θα φάει χωρίς πίεση. Ωστόσο, η τακτική του «εφόσον δεν τρώει δεν του δίνω φαγητό» δεν είναι σωστή, γιατί με αυτό τον τρόπο το παιδί δυσκολεύεται περισσότερο να επανέλθει στις καθημερινές διατροφικές του συνήθειες. Άρα προτείνουμε φαγητό, αλλά δεν πιέζουμε.

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.