Βρίσκεστε σε ένα σημείο που θεωρείτε πως μία αλλαγή θα σας ανανεώσει! Οι γυναίκες συγκεκριμένα βρισκόμαστε αρκετές φορές σε αυτήν την κατάσταση και η αλήθεια είναι πως συνήθως την πληρώνουν τα μαλλιά μας. Χρειαζόμαστε αυτήν την αλλαγή για να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι. Ουσιαστικά ψάχνουμε έναν τρόπο να φτιάξουμε την διάθεσή μας τονώνοντας την αυτοπεποίθησή μας. Οι πιο θαρραλέες γυναίκες κάνουν πιο χτυπητές αλλαγές αλλά συνήθως οι περισσότερες από εμάς ακολουθούμε πιο σίγουρα μονοπάτια ώστε να γνωρίζουμε από την αρχή, κατά κάποιο τρόπο, τα αποτελέσματα. Θέλω να κάνω μια αλλαγή αλλά δεν ξέρω που να εστιάσω! Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που φροντίζουν να κάνουν την ανατροπή στο στυλ τους ή να ασχοληθούν περισσότερο με το σώμα τους. Τι είναι αυτό όμως που μας δημιουργεί την ανάγκη της αλλαγής; Το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό. Η εξωτερική μας εμφάνιση είναι ο καθρέφτης της διάθεσης μας.

Θέλω να κάνω μια αλλαγή! Συχνά παρατηρούμε πως κάνουμε αλλαγές για να ανέβουμε ψυχολογικά και να δούμε κάτι καινούριο επάνω μας. Η στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε ανάγκη από κάποια αλλαγή είναι και η πιο σημαντική στιγμή αφού έχουμε καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά αλλά είμαστε δυνατές για να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Δεν του επιτρέπουμε να «πέσει» και αν το επιτρέψαμε για λίγο, ήρθε ο καιρός να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Τι αλλαγές, όμως, θα μπορούσαμε να κάνουμε και πως θα αισθανόμαστε ασφαλείς με τα αποτελέσματα τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ψυχολογία μας; Δείτε παρακάτω αλλαγές που θα μπορούσατε να κάνετε οι οποίες θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. Μαλλιά, στυλ και πάνω απ’ όλα χαμόγελο!

Θέλω να κάνω μια αλλαγή στον εαυτό μου

Αν έχετε συνειδητοποιήσει πως ξεσπάτε στους γύρω σας άδικα και πως κάτι δεν πάει καλά μέσα σας, είστε σε καλό δρόμο! Έχετε αναγνωρίσει κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να αντιληφθούν ούτε να αντιμετωπίσουν με αποτέλεσμα το πρόβλημά τους να διαιωνίζεται και να μεγαλώνει. Δείτε, λοιπόν, κάποιες φιλικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια πολύ καλή αρχή για την αλλαγή που χρειάζεστε.

1)Θα την πληρώσουν για ακόμη μια φορά τα μαλλιά μου

Τα  μαλλιά μας είναι συνήθως η πρώτη σκέψη που κάνουμε όταν έχουμε ανάγκη ανανέωσης! Το καλό είναι ότι πάντα πιάνει, πλην κάποιων εξαιρέσεων που μπορεί να φανούμε λίγο περισσότερο τολμηρές και στην συνέχεια να απογοητευτούμε. Γενικότερα πάντως ένα νέο χρώμα ή ένα μοντέρνο κούρεμα μας κάνουν και νιώθουμε πως παίρνουμε τα πράγματα από την αρχή με καινούρια δεδομένα. Όπως καταλαβαίνετε για τις γυναίκες δεν είναι απλά μία ακόμη αλλαγή στην εμφάνιση για να αισθανόμαστε πιο όμορφες. Ουσιαστικά είναι μία ανάσα αισιοδοξίας και θετικής σκέψης! Πολλές φορές τα μαλλιά συνοδεύει κι ένα όμορφο μακιγιάζ για επιπλέον «τόνωση»!

Την συγκεκριμένη αλλαγή μην την φοβηθείτε και αν είστε από τις λίγες γυναίκες που ποτέ δεν τόλμησαν, μπορεί να ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε. Πάντα οι αλλαγές στην εμφάνιση μίας γυναίκας επηρεάζουν άμεσα την ψυχολογική κατάσταση. Έτσι μπορούμε να αντιληφθούμε πως η λύση στην αλλαγή που χρειαζόμαστε είναι πολύ πιο εύκολη και αποτελεσματική από όσο είχαμε φανταστεί. Έχει αποδειχθεί πως αρκετές φορές μια τέτοιου είδους αλλαγή μας κάνει να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι και μας επηρεάζει θετικά σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

2)Κάτι δεν μου αρέσει πια στο στυλ μου

Μήπως τα τελευταία χρόνια ξεχάσατε να ασχοληθείτε και λίγο με τον εαυτό σας; Όταν οι πολλές υποχρεώσεις είναι βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς,  ο εαυτός μας δεν είναι δύσκολο να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Θεωρούμε, λοιπόν, πως ακολουθούμε ένα στυλ γιατί μας αντιπροσωπεύει αλλά ουσιαστικά επειδή δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με εμάς έχουμε αφήσει κάποια πράγματα στην τύχη τους. Σε βάθος χρόνου μια τέτοια στάση μπορεί να μας ρίξει ψυχολογικά. Το στυλ μας πρέπει να μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και άνετα για να μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των καταστάσεων στην καθημερινότητά μας. Ίσως αρκετές από εσάς σκεφτείτε ότι αποκλείεται αυτό να επηρεάζει την ψυχολογία μας και να μας κάνει να ζητάμε κάποια αλλαγή. Κι όμως, το στυλ μιας γυναίκας και η συνολική της εμφάνιση μπορεί να της δημιουργήσει περίεργα συναισθήματα τα οποία στην συνέχεια μπερδεύονται και δεν ξέρουμε πώς να βρούμε την αρχή.

3)Δεν με ικανοποιεί ο τρόπος ζωής μου

Τέλος, το πιο σημαντικό που χρειάζεται αλλαγή σε μια γυναίκα είναι ο τρόπος ζωής! Αυτός μπορεί να μας δημιουργήσει πολλά ψυχολογικά αδιέξοδα και λανθασμένες σκέψεις όταν δεν μπορούμε να βρούμε την ισορροπία που εμείς χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Μήπως είστε κι εσείς από τις γυναίκες που ακολουθούν έναν τρόπο ζωής που δεν τις αντιπροσωπεύει; Συχνά ακούμε γυναίκες που έχουν μπει σε ένα «λούκι» το οποίο δεν είχαν φανταστεί. Λάθος επιλογές, κακή διαχείριση χρόνου, ανάληψη περισσότερων ευθυνών απ’ ότι θα έπρεπε και πολλά ακόμα μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν έναν κακό τρόπο ζωής που θα μας κουράσει και θα μας εξαντλήσει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Καλό είναι να εστιάσουμε σε αυτό και να προσπαθήσουμε διαχειριστούμε λίγο καλύτερα τις καταστάσεις δίνοντας την ευκαιρία και στον εαυτό μας να ακουστεί. Λένε πως αν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας εμείς οι ίδιες δεν θα το κάνει κάποιος άλλος για εμάς! Βρείτε. Λοιπόν, την ισορροπία που θέλετε στην καθημερινότητά σας και θα έχετε κάνει την πιο σημαντική και αποτελεσματική αλλαγή για να εξελιχτείτε σε όλους τους τομείς!

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.