Έχεις μερικά ή μπόλικα παραπανίσια κιλά και θέλεις να το κρύβεις με το κατάλληλο ντύσιμο; Είσαι ξανθιά και θέλεις να μάθεις ποια χρώματα σου ταιριάζουν πιο πολύ; Μήπως θεωρείς πως δεν είσαι αρκετά ψηλή αλλά θέλεις να φαίνεσαι ψηλότερη με ορισμένα στιλιστικά κόλπα; Μήπως, επίσης, θα ήθελες να κάνεις τη μέση σου να φαίνεται πιο μικρή και λεπτοκαμωμένη προσέχοντας απλά μερικά πραγματάκια στην αμφίεση σου; Αν η απάντηση σου είναι θετική σε κάποια από τις προαναφερθείσες ερωτήσεις ή αν γενικά επιθυμείς να μάθεις ορισμένα μυστικά σχετικά με το τέλειο ντύσιμο σε διάφορες περιστάσεις και για διαφορετικούς λόγους, τότε καλά έκανες και άνοιξες το συγκεκριμένο άρθρο διότι θα σε πληροφορήσει σχετικά με το τέλειο ντύσιμο ανάλογα με τις επιθυμίες ή / και ανάγκες σου. Let’s start!

Τέλειο ντύσιμο για κάθε σωματότυπο, για κάθε περίσταση, για κάθε χρώμα μαλλιών

Γενικά, για τον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε συνήθως είναι καλό να συνυπολογίζουμε διάφορους παράγοντες, κυρίως τους 6 ακόλουθους:

 • Τη μόδα η μόδα αλλάζει διαρκώς, ωστόσο είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις βασικές τάσεις της κατά καιρούς προκειμένου να είμαστε στιλάτες.
 • Την εποχή ε, φυσικά, δε θα βάλετε κατακαλόκαιρο στην Ελλάδα μπουφάν, ούτε τα αγαπημένα σας σανδάλια το χειμώνα, όσο και να τα λατρεύετε!
 • Το χαρακτήρα / την προσωπικότητά μας· μια γυναίκα δυναμική και με έντονο ταμπεραμέντο, παραδείγματος χάριν, μπορεί να προτιμά ένα πιο προκλητικό ή εναλλακτικό τρόπο ντυσίματος.
 • Το σωματότυπο μας άλλα ρούχα θα προτιμήσει μια γυναίκα με πολύ λεπτή σιλουέτα, άλλα μια γυναίκα με πλούσιο μπούστο, άλλα μια γυναίκα με καμπύλες και άλλα μια γυναίκα με αδύνατο κορμό και με λίγο πιο παχουλά τα κάτω σκέλη της.
 • Την εκάστοτε περίσταση διαφορετική ενδυμασία απαιτεί ο εργασιακός χώρος, διαφορετική η παρεύρεση σε ένα γάμο και διαφορετική μια βραδινή έξοδος.

Για μισό λεπτό, όμως… Εμείς σας μιλήσαμε για 6 βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν και πρέπει να καθορίζουν το ντύσιμό μας. Ποιος είναι ο νούμερο 6;

 • Το χρώμα των μαλλιών μας· εξίσου σημαντικό ρόλο στο είδος του ντυσίματος μας (πρέπει να) διαδραματίζει η απόχρωση των μαλλιών μας.

Πιο αναλυτικά, το ντύσιμο ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών μας είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού υπάρχουν μερικές στιλιστικές επιλογές που ταιριάζουν και μάλιστα επιβάλλονται σε κάθε χρώμα μαλλιών, ενώ παράλληλα υπάρχουν κι άλλες οι οποίες απαγορεύονται δια ροπάλου! Θέλεις να επιτυγχάνεις το τέλειο ντύσιμο βάσει του χρώματος των μαλλιών σου; Για ρίξε μια ματιά παρακάτω!

 

Το τέλειο ντύσιμο βάσει του χρώματος των μαλλιών σου

Εάν είσαι μελαχρινή

montelaki.gr

Στις μελαχρινές κοπέλες και γυναίκες ταιριάζουν πολλές αποχρώσεις στα ρούχα, από πολύ ανοιχτές έως και αρκετά σκούρες. Το λευκό είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για μια μελαχρινή γυναίκα. Την κολακεύει πάρα πολύ και θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει πιο όμορφη χρωματική επιλογή στα ενδύματά της που να της πηγαίνει πιο πολύ από το άσπρο. Εξίσου της ταιριάζουν αποχρώσεις που πλησιάζουν προς το λευκό, όπως το κίτρινο μπανανί (το πολύ ανοιχτό κίτρινο χρώμα δηλαδή), το ροζ κουφετί (που είναι πάντοτε και στη μόδα), το πολύ ανοιχτό μωβ λιλά, το ανοιχτό γαλάζιο θαλασσί και το πολύ ανοιχτό πράσινο χρώμα τύπου φυστικί. Τονίζουν το πρόσωπό της, αναδεικνύουν τα μαλλιά και το χρώμα τους και είναι σίγουρα το ιδανικό ντύσιμο ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών της. Μάλιστα, τέτοιες αποχρώσεις πάνε θαυμάσια για καλοκαίρι και άνοιξη, ενώ και τις άλλες δύο εποχές μπορούν κάλλιστα να προτιμούνται από τις μελαχρινές. Όσον αφορά στις πιο σκουρόχρωμες αποχρώσεις, όπως το χακί, το κυπαρισσί, το μπλε, το μπορντό και κυρίως το φλογερό κόκκινο, έρχονται δεύτερα στις επιλογές που πρέπει να κάνουν οι μελαχρινές γυναίκες στα ρούχα τους. Είναι προτιμότερες βέβαια για τους χειμερινούς μήνες. Το μαύρο, που για εμάς τις γυναίκες αποτελεί μια σωτήρια επιλογή, – στο σημείο αυτό θα σε στενοχωρήσω, αγαπημένη μου μελαχρινή – είναι καλό να αποφεύγεται από τις μελαχρινές γυναίκες. Μπορεί να θεωρούμε πως δίνει ένα πιο προκλητικό, σέξι ή και κλασικό λουκ, στην πραγματικότητα όμως μαύρο μαλλί και μαύρο ντύσιμο έχουν ένα σκοτεινό αποτέλεσμα στο πρόσωπο, ενώ δεν κολακεύουν και πολύ την εξωτερική μας εμφάνιση. Τέλος, για τις γυναίκες με την απόχρωση μαύρο-μπλε στα μαλλιά, δεν ταιριάζουν καθόλου χρώματα όπως το πράσινο και το πορτοκαλί (να μας πεις και ποιες φοράμε και πολύ το πορτοκαλί;!) γιατί δημιουργούν μια άσχημη αντίθεση οπτικά.

Εάν είσαι καστανομάλλα

montelaki.gr

Καστανομάλλες μου, εσείς είστε οι πιο εύκολες στο θέμα του ντυσίματος σας. Σας πάνε όλα από άποψη χρώματος μαλλιών και χρώματος ρούχων! Οι ανοιχτές αποχρώσεις σας ταιριάζουν απολύτως, χειμώνα και καλοκαίρι, ιδίως το καλοκαίρι με το μαύρισμα. Εννοείται πως επιβάλλεται να διαθέτετε στη ντουλάπα σας λευκά ρούχα, καθώς επίσης και θαλασσί, κουφετί, ροζ και τα συναφή. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του μαύρου, σας ταιριάζουν εξίσου, τόσο για τους θερινούς όσο και για τους χειμερινούς μήνες. Τα μόνα χρώματα που ενδέχεται να μην σας ταιριάξουν αναλόγως το όλο στιλ και τη συνολική εξωτερική σας εμφάνιση είναι τα καφέ, μπεζ και γενικά εκείνα που είναι κοντά σε απόχρωση με το χρώμα των μαλλιών σας. Γιατί τέτοια χρώματα ίσως να δημιουργούν μια σχετικά άσχημη στο μάτι συνέχεια. Και πάλι όμως, αυτό δεν είναι απόλυτο, γιατί μπορείτε κάλλιστα να εκμεταλλευτείτε το καστανό χρώμα των μαλλιών σας και να διαμορφώσετε ένα άψογο ντύσιμο και συνολικό λουκ με αποχρώσεις του καφέ.

Εάν είσαι ξανθιά

montelaki.gr

Και για εσένα που έχεις ξανθό το μαλλάκι σου – που μάλλον αποτελείς και την πλειονότητα του αναγνωστικού μας κοινού – έχουμε και καλά και κακά νέα. Ξεκινώντας από τα καλά νέα, όπως εξάλλου κάναμε και με τις προηγούμενες κοπέλες, τα ξανθά μαλλιά σου πάνε απίστευτα πολύ με μαύρα, ολόμαυρα ρούχα. Αυτή η αντίθεση ξανθού με μαύρο είναι εκπληκτική από οπτικής άποψης, και όχι μόνο. Γιατί με το μαύρο έχετε λύσει το πρόβλημα του «τι να φορέσω πάλι σήμερα;» για τις περισσότερες ημέρες σου. Έχεις πάρει μερικά κιλά; Το μαύρο σου τα κρύβει. Έχεις κυτταρίτιδα; Το μαύρο σου την κρύβει; Θέλεις να βάλεις χρωματιστά αξεσουάρ και τσάντα; Το μαύρο σου επιτρέπει να επιλέξεις οποιοδήποτε χρώμα σε αξεσουάρ, τσάντες και παπούτσια. Θέλεις να πας σε ραντεβού, στο γραφείο, στο σχολείο να πάρεις τους βαθμολογικούς ελέγχους του παιδιού σου, σε ένα εστιατόριο για φαγητό, σε ένα κλαμπ για να πιεις το ποτάκι σου; Το μαύρο σου λύνει τα χέρια, ενώ ταυτόχρονα σου προσδίδει ένα κομψό ή και πιο σέξι αν θέλεις λουκ. Όσο για τα κακά νέα που, όπως σου προλογίσαμε, έχουμε για τις ξανθομαλλούσες μας, έχουν να κάνουν με τις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις στα ενδύματα. Η αλήθεια είναι πως χρώματα όπως το άσπρο, το λαχανί, το κουφετί, το ροζ κ.τ.λ. δε σας ταιριάζουν και πολύ. Μόνο αν έχει πιο σταρένια ή σκούρα επιδερμίδα ένα ανοιχτόχρωμο ρούχο μπορεί να αναδειχθεί σε μια ξανθιά.

Εάν είσαι κοκκινομάλλαmontelaki.gr

Αναμφίβολα οι δυσκολότερες στο συνταίριασμα μαλλιών και ρούχων, επειδή το χρώμα των μαλλιών σας είναι από μόνο του έντονο και τραβηχτικό στο μάτι, κι επομένως σας κάνει να έχετε τους περισσότερους περιορισμούς στα ρούχα. Το λευκό και το μαύρο μπορούν να απογειώσουν την εξωτερική σας εμφάνιση. Το μπλε και το καφέ σας πάνε εξίσου πολύ, γι’ αυτό και να τα προτιμάτε οπωσδήποτε. Διχογνωμία γεννάται από τα κόκκινα ρούχα, τα οποία σε μερικές περιπτώσεις ταιριάζουν απίστευτα με τα κόκκινα μαλλιά σας, δημιουργώντας ένα έντονο και σαγηνευτικό στιλ, ενώ άλλες φορές προκαλούν μια συνέχεια που οπτικά δεν είναι και η καλύτερη. Συνεπώς, κάθε φορά που είναι να φορέσετε κόκκινα ρούχα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε όλο το λουκ σας: χτένισμα, παπούτσια, είδος ρούχου, τσάντα, αξεσουάρ και κυρίως περίσταση. Προσοχή, επίσης, στα εμπριμέ ρούχα και τα ρούχα που έχουν ποικίλα μοτίβα (patterns) πάνω τους, τα οποία, όταν συνδυάζονται με κόκκινα μαλλιά, είναι πιθανό να προκαλέσουν πολλή «φασαρία». Τέλος, τα απαγορευτικά χρώματα για εσάς είναι το πορτοκαλί και το φούξια, που δείχνουν άσχημα στις κοκκινομάλλες.

 

Το τέλειο ντύσιμο για εσένα που θέλεις να φαίνεται πιο λεπτή η μέση σου

 1. Παίξε με τα χρώματα. Όσο κι αν, εκ πρώτης όψεως, σε παραξενεύει το τι σχέση μπορεί να έχουν τα χρώματα με τη μέση σου, κι όμως, αποδεδειγμένα, η σωστή επιλογή των χρωμάτων στα ρούχα σου μπορεί να έχει τέλεια αποτελέσματα για να φαίνεται η μέση σου πιο μικρή. Τα «σωστά» χρώματα στα ρούχα δεν έχουν πάντοτε να κάνουν μόνο με τη μόδα και τις τάσεις της, αλλά και με τη γυναικεία σιλουέτα και εμφάνιση ευρύτερα. Ένα από τα βασικότερα tips για να φαίνεται η μέση σου πιο λεπτή είναι η επιλογή σκουρόχρωμων ρούχων. Τα σκούρα χρώματα θα την κάνουν να φαίνεται περισσότερο λεπτή, εν αντιθέσει με τα πιο ανοιχτά που θα τη δείχνουν μεγαλύτερη. Έτσι, σου συνιστούμε να φοράς μονόχρωμα σκούρα φορέματα, καθώς επίσης και μονόχρωμα σκούρα ξεχωριστά κομμάτια (παντελόνι – μπλούζα, φούστα – μπλούζα, σορτς – μπλούζα κ.λπ.). Αυτό που πρέπει να φροντίσεις στη δεύτερη περίπτωση είναι το πάνω μέρος (το μπλουζάκι σου) να είναι σκουρόχρωμο, όταν πρόκειται το πάνω και το κάτω μέρος να έχουν διαφορετικά χρώματα.
 2. Prints. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρώματα, λοιπόν, αλλά και με τα prints που επιλέγεις στα ενδύματά σου. Μερικά από αυτά είναι ταμπού για το θέμα της μέσης σας. Θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Πιο ειδικά, οι οριζόντιες γραμμές σε κάνουν να φαίνεσαι πιο γεμάτη, κι αν είναι στην μπλούζα σου, στο φόρεμά σου ή σε κάποιο ψηλόμεσο παντελόνι ή σε κάποια ψηλόμεση φούστα, κάνουν τη μέση σου να μοιάζει πιο μεγάλη από ότι είναι. Να αποφεύγεις, ακόμη τα ρούχα που έχουν πάνω τους πολλά μικροσκοπικά prints, καθώς και εκείνα που έχουν μεγάλες βούλες. Αντιθέτως, για να φαίνεται η μέση σου πιο λεπτοκαμωμένη μία ιδανική λύση είναι οι κάθετες γραμμές. Όσον αφορά σε άλλα σχέδια πάνω στα ρούχα, επειδή δεν υπάρχει κάποιος σαφής κανόνας, δυστυχώς, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις τα ρούχα αυτά, να τα προβάρεις στον καθρέπτη, να εμπιστευτείς το ένστικτό σου και να ακούσεις τη γνώμη μιας ειλικρινούς φίλης σου!
 3. Φαρδιά (oversized) ρούχα και κιμονό. Τα ρούχα σε μεγαλύτερα μεγέθη αποτελούν μία από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας. Πέραν αυτού, αποτελούν και τον αποτελεσματικότερα τρόπο για να φαίνεται η μέση σου πιο μικρή. Στην πραγματικότητα, αν έχεις φαρδιά μέση, τα φαρδιά ρούχα, τα ρούχα μεγαλύτερου μεγέθους από αυτό που κανονικά φοράς, όπως πουκάμισα, κοντομάνικα μπλουζάκια και πουλόβερ, καθώς επίσης και τα καλοκαιρινά και χειμερινά κιμονό που είναι πάντα εντός μόδας, «κρύβουν» οποιαδήποτε ατέλεια ή πρόβλημα θεωρείς ότι έχεις με τη μέση σου. Συγχρόνως, δίνουν ένα πολύ κομψό, θηλυκό και περιποιημένο look, γι’ αυτό και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τα προτιμάς.
 4. Ψηλόμεσα παντελόνια και φούστες. Ίσως η ιδανικότερη λύση στο πρόβλημα «φαρδιά μέση» είναι αυτή. Τα ψηλόμεσα παντελόνια, τα ψηλόμεσα σορτσάκια καθώς και οι ψηλόμεσες φούστες, εκτός από το ότι κρύβουν την κοιλίτσα που μπορεί να έχεις και επομένως σε αδυνατίζουν, παράλληλα είναι ό,τι πρέπει για να φαίνεται η μέση σου πιο μικρή. Κι αυτό, διότι την καλύπτουν, την «αγκαλιάζουν» και έχουν το – εν προκειμένω – επιθυμητό και άψογο αποτέλεσμα. Είναι απαραίτητο να έχεις τουλάχιστον ένα ψηλόμεσο τζιν στην ντουλάπα σου που θα φοριέται όλο το χρόνο και σε οποιαδήποτε ώρα και περίσταση με τους κατάλληλους συνδυασμούς. Κατά δεύτερον, εξίσου σημαντικό είναι να βρίσκεται στην γκαρνταρόμπα σου μία ψηλόμεση φούστα με την ίδια χρησιμότητα αλλά και ένα ψηλόμεσο σορτς, κυρίως για την καλοκαιρινή περίοδο.
 5. Blazers και πάλι blazers! Από τα καλύτερα tips για να φαίνεται η μέση σου πιο όμορφη είναι τα καταπληκτικά αυτά γυναικεία σακάκια, που έχουν ένα ή μερικά κουμπιά, τα οποία συνήθως κουμπώνουν κάτω από το στήθος. Φυσικά, φοριούνται και χωρίς να χρειάζεται να τα κουμπώσεις. Τα blazers προσφέρουν ένα εξαιρετικά κομψό, θηλυκό, προσεγμένο, και ντελικάτο στιλ. Μια γυναίκα μπορεί να επιλέξει να τα φορέσει πάνω από ένα επίσημο φόρεμα ή γενικώς ως κάποια επίσημη ενδυμασία. Ωστόσο, μπορείς κάλλιστα να τα συνδυάσεις υπέροχα και με ένα πιο casual look, με ένα απλό φόρεμα ή, ακόμα, με ένα τζιν και ένα απλό μονόχρωμο T-shirt.
 6. Η δύναμη των αξεσουάρ. Κατά την ίδια λογική με τα γυναικεία blazers, η τεράστια γκάμα από τα αξεσουάρ που υπάρχουν μπορούν να επιτύχουν να φαίνεται η μέση σου λεπτότερη. Η ζώνη είναι το ιδανικότερο αξεσουάρ για την προκειμένη περίσταση. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μία πιο λεπτή ζώνη, την οποία αρμόζει να φορέσεις στη μέση σου, σε ένα σχετικά πιο υψηλό σημείο, αλλά και σε μία πιο φαρδιά ζώνη, την οποία ταιριάζει να φορέσεις με τον ίδιο τρόπο, ενώ το αποτέλεσμα θα είναι πάλι υπέροχο. Ειδικά πλέον που οι ζώνες είναι της μόδας να φοριούνται πάνω από κάθε είδους ρούχο (μπλούζα, φόρεμα, ζακέτα, πουκαμίσα, ακόμα και σακάκι ή παλτό), είναι υποχρεωτικό να διαθέτεις τουλάχιστον μία λεπτή και μία πιο φαρδιά ζώνη στο ντουλάπι σου, που θα μπορείς κάλλιστα να φοράς πάνω από τις περισσότερες εμφανίσεις σου και να επιτυγχάνεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, αν δηλαδή μερικές φορές δε θέλεις να αναγκάζεσαι να φοράς και από μια ζώνη πάνω από τα ρούχα σου, μπορείς πολύ απλά να χρησιμοποιήσεις μπόλικα αξεσουάρ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, κασκόλ και τσάντα για παράδειγμα, τα οποία θα κλέψουν την παράσταση και θα αφήσουν σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα. Αν προτιμήσεις κάτι τέτοιο, καλό είναι να επιλέξεις μονόχρωμα ρούχα, όπως ένα μαύρο παντελόνι με ένα άσπρο μπλουζάκι, και να τα συνδυάσεις με κόκκινα, κίτρινα ή χρυσά αξεσουάρ.

Το τέλειο ντύσιμο για εσένα που έχεις τα κιλάκια σου

 1. Ψηλόμεσα ρούχα για ένα άψογο αποτέλεσμα. Για τα ψηλόμεσα ρούχα που είναι τόσο στη μόδα μιλήσαμε και παραπάνω, ωστόσο θα αποτελούσε σοβαρή παράλειψη από πλευράς μας να μην τα εντάξουμε και στη συγκεκριμένη περίσταση. Εννοείται, λοιπόν, ότι επιβάλλεται να έχεις στην ντουλάπα σου από ένα ψηλόμεσο τζιν, ένα ψηλόμεσο σορτς, μία ψηλόμεση φούστα και ένα ψηλόμεσο υφασμάτινο παντελόνι, τα οποία μπορείς να συνδυάζεις με το κατάλληλο μπλουζάκι για κάθε έξοδό σου, πρωινή και casual, βραδινή και επίσημη. Τα ψηλόμεσα ρούχα σου εγγυώνται πως θα είσαι ελκυστική παρά τα λίγα ή πολλά παραπάνω κιλάκια που έχεις, αφού αναδεικνύουν τις καμπύλες σου, σε κάνουν να είσαι μοντέρνα και κομψή, ενώ παράλληλα κρύβουν την κοιλίτσα. Ακόμα εδώ είσαι; Πήγαινε αμέσως να αγοράσεις τουλάχιστον ένα τέτοιο κομμάτι για αρχή και θα δεις αμέσως πόσο θα ανέβει η αυτοπεποίθησή σου και πόσο πιο ελκυστική θα είσαι!
 2. Παντελόνια σε ίσια γραμμή. Λίγο ή πολύ κολλητά τζιν τα οποία μπορείς και να γυρίζεις μία – δύο φορές κάτω προκειμένου να φαίνονται οι αστράγαλοι σου, όπως επίσης και παντελόνια σε διάφορα υφάσματα τα οποία είναι επίσης σε ίσια γραμμή πρέπει να αποτελούν μία από τις βασικότερες επιλογές σου σε ρούχα. Πέταξε τα φαρδιά παντελόνια και τα παντελόνια που καταλήγουν να είναι χαμηλά «καμπάνες», γιατί μόνο πιο αδύνατη δε σε δείχνουν. Αντιθέτως, σε παχαίνουν, διότι δεν κρύβουν τα περιττά κιλά, όπως εσύ είναι πιθανό να νομίζεις. Εμπιστεύσου τη συγκεκριμένη συμβουλή μας και … δε θα χάσεις!
 3. Ρούχα με V λαιμόκοψη. Η λαιμόκοψη V στα μπλουζάκια και τα φορέματα είναι ό,τι πρέπει για μια γυναίκα που έχει τα κιλάκια της, αισθάνεται όμως αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό της. Τέτοιου είδους μακρυμάνικες μπλούζες, κοντομάνικα μπλουζάκια, καθώς επίσης και φορέματα αναδεικνύουν το λαιμό, κάνοντάς τον να φαίνεται πιο λεπτός και κομψός. Έτσι, παρέχεται στυλ σε συνδυασμό με κομψότητα και ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Αν έχεις πλούσιο στήθος, μπορείς κάλλιστα να επιλέγεις και ρούχα με πιο βαθύ V ή γενικότερα με πιο έντονα ανοιχτή λαιμόκοψη ώστε να το αναδεικνύεις. Τα μπλουζάκια και τα φορέματα με την εν λόγω λαιμόκοψη μπορούν να ταιριάξουν τέλεια με τα προαναφερόμενα ίσια παντελόνια κάθε εποχή του έτους και να χαρίσουν ένα άπαιχτο και in fashion στυλ!
 4. Συνδυασμός μαύρου με ρούχα που έχουν χρωματιστά μοτίβα ή με αξιοπρόσεκτα υφάσματα. Ξέρουμε πως το μαύρο είναι το – κατ’ ανάγκην ίσως – αγαπημένο και συνηθέστερα επιλεγόμενο χρώμα για τις γυναίκες, πόσο μάλλον για τις πιο παχουλές, μιας και θεωρείται ότι κρύβει κιλά και αδυνατίζει. Αν, λοιπόν, δε θες να αποχωριστείς εντελώς το μαύρο από τα ρούχα σου, μπορείς κάλλιστα να το συνδυάζεις με ρούχα που έχουν πάνω τους διάφορα σχέδια και μοτίβα ή είναι φτιαγμένα από διαφορετικό και αξιοπρόσεκτο ύφασμα. Επί παραδείγματι, μια πάρα πολύ κομψή και μοδάτη ιδέα είναι να φορέσεις ένα απλό μαύρο μπλουζάκι (και ένα μαύρο κλασικό σακάκι αν η εποχή και ο καιρός το απαιτούν) με ένα παντελόνι επίσης μαύρο γεμάτο όμως από χρυσά σχέδια και μοτίβα.
 5. Pencil φορέματα και φούστες. Οι φούστες και τα φορέματα τύπου pencil είναι απαραίτητο να έχουν μια θέση στην ντουλάπα σου. Εάν για όλες τις γυναίκες αποτελούν ανέκαθεν κομμάτια που πρέπει να έχουν και να διαλέγουν να φορούν πού και πού, για εσένα που έχεις μερικά κιλά παραπάνω είναι αναγκαίο να έχεις περισσότερες από μία φούστες ή/και φορέματα pencil. Και εννοούμε φυσικά τα φορέματα και τις φούστες που ξεκινούν ψηλά από τη μέση (ψηλόμεσα), φθάνουν συνήθως μέχρι το γόνατο ή και λίγο παρακάτω, και ακολουθούν μια πορεία κάπως καμπυλωτή πάνω στο σώμα. Πιο συγκεκριμένα, είναι τα ρούχα εκείνα έχουν λίγο πιο στενή μέση και ψηλή, αγκαλιάζουν υπέροχα τις γυναικείες καμπύλες στην περιοχή της κοιλιάς, των γλουτών και των μηρών και καταλήγουν να στενεύουν στο τελείωμα τους. Τόσο για το χώρο εργασίας όσο και για τις βραδινές εξόδους, τα ρούχα αυτά είναι εξαίσια και χωρίς καμία αμφιβολία εντυπωσιακά. Φοριούνται χειμώνα-καλοκαίρι, επομένως με μερικά τέτοια κομμάτια έχεις λύσει το πρόβλημα περί ντυσίματος και παραπανίσιων κιλών για πολλά πρωινά και βραδιές όλου του έτους!

 

Το τέλειο ντύσιμο βάσει του ύψους σου

Εάν θες να φαίνεσαι πιο ψηλή

 1. Ξεκίνησε να φοράς ψηλά παπούτσια. Στις βραδινές σου εξόδους να προτιμάς γόβες με ψηλό τακούνι, το καλοκαίρι πλατφόρμες και το χειμώνα ψηλοτάκουνες μπότες και μποτάκια. Στην καθημερινότητά σου, μπορείς να επιλέγεις ανάμεσα σε flatforms και αθλητικά ή sneakers με αρκετά εκατοστά πάτου από κάτω. Τα πρώτα είναι πάρα πολύ στη μόδα και φέτος, τα οποία ούτε προκλητικά ή ακατάλληλα θα είναι για να πας στη σχολή ή στη δουλειά σου, ούτε κουραστικά και άβολα, και παράλληλα θα σε κάνουν να ξεπερνάς κάπως το κόμπλεξ με το ύψος σου. Όσο για τα αθλητικά, είναι απαραίτητο να έχεις στην παπουτσοθήκη σου ένα ζευγάρι από καλής ποιότητας σπορτέξ ή παπουτσιών βόλτας, το οποίο θα έχει τουλάχιστον 3 εκατοστά επιπρόσθετης σόλας από κάτω.
 2. Να χρησιμοποιείς βαζελίνη όταν οι γάμπες σου είναι εκτεθειμένες. Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, η χρήση της βαζελίνης στο μπροστινό τμήμα της γάμπας σου μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι πιο ψηλή. Τι ακριβώς έχεις να κάνεις; Να προμηθευτείς από ένα κοντινό σημείο ένα κουτάκι βαζελίνης, κατά προτίμηση την απλή, άοσμη και κλασική βαζελίνη, και κάθε φορά που θα ντύνεσαι με καλοκαιρινά ρούχα ή με κοντά φορέματα και φούστες να απλώνεις με το δάχτυλό σου μία κανονική ποσότητα από βαζελίνη πάνω στο καλάμι σου. Η γραμμή πρέπει να ακολουθεί ακριβώς την ευθεία του καλαμιού του γαστροκνημίου σου, ξεκινώντας ακριβώς κάτω από το γόνατό σου και καταλήγοντας μέχρι την αρχή του πέλματος. Αυτή η μέθοδος θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση επιπλέον ύψους, κάνοντάς σε να ξεπεράσεις το κόμπλεξ με το ύψος σου, ενώ παράλληλα θα κάνει τα πόδια σου να φαίνονται πιο λεπτά, πιο γυμνασμένα, πιο ψηλά και πιο περιποιημένα.
 3. Να φοράς ψηλόμεσα ρούχα, ιδίως ψηλόμεσα κοντά ρούχα. Οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς σε ψηλόμεσο είναι must για να καλύπτεις στον εαυτό σου το κόμπλεξ με το ύψος που έχεις, καθώς τέτοιου είδους ρούχα σε κάνουν να φαίνεσαι πιο ψηλή, ενώ συγχρόνως μπορούν να κρύβουν κάποια περιττά κιλά που πιθανώς να έχεις, κάτι άλλωστε για το οποίο μιλήσαμε άλλες δύο φορές. Μάλιστα, να προτιμάς ψηλόμεσα ρούχα που είναι mini (κοντά ψηλόμεσα φορέματα και σορτς, mini ψηλόμεσες φούστες) ευνοούν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Εάν είσαι ήδη ψηλή

 1. Να προτιμάς τα ίσια παπούτσια. Εφόσον θεωρείς ότι το ύψος σου είναι αρκετό, τότε το στανταράκι σου είναι το να αποφεύγεις τα ψηλοτάκουνα και να επιλέγεις τα ίσια παπούτσια. Για την καθημερινότητά σου, μπαλαρίνες, ίσια αθλητικά παπούτσια και παπούτσια βόλτας (τύπου all star για παράδειγμα), ίσιες μπότες και μποτάκια για τους χειμερινούς μήνες, ίσια σανδάλια για τους καλοκαιρινούς.
 2. Άρχισε να φοράς χαμηλοκάβαλα ρούχα από κάτω. Χωρίς να αποκλείεις από τις καθημερινές σου ενδυματολογικές επιλογές τα ψηλόμεσα ρούχα, άρχισε να φοράς παντελόνια, σορτς και φούστες που να είναι σε ένα κανονικό ύψος πάνω στο σώμα σου ή ακόμα και να είναι χαμηλοκάβαλα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δε θα φαίνεσαι ακόμα πιο ψηλή από ό,τι είσαι, μια αίσθηση που καλώς ή κακώς δημιουργείται από τα ψηλόμεσα ρούχα. Τα ρούχα που σου «κάθονται» πιο χαμηλά είναι τα πλέον κατάλληλα για να σε κάνουν να καλύπτεις το κόμπλεξ με το ύψος σου, αφού δε θα σε δείχνουν τόσο ψηλή ούτε πιο ψηλή από ό,τι είσαι στην πραγματικότητα, αντιθέτως θα περιορίζουν την προαναφερόμενη τάση.
 3. Εκμεταλλεύσου το ύψος σου σωστά! Από τη στιγμή που έχεις αρκετό ύψος πάνω σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το εκμεταλλευτείς με το σωστό τρόπο, ή, για να χρησιμοποιήσουμε τον ορθότερο όρο, να το αξιοποιήσεις καταλλήλως. Δεδομένου, επομένως, του ότι είσαι ψηλή, σου δίνονται αμέσως ορισμένες δυνατότητες που μια πιο κοντή γυναίκα δε θα είχε. Πρώτον, μπορείς να φορέσεις μακριές μπλούζες που είναι στη μόδα με ένα ωραίο τζιν ή άλλο παντελόνι. Δεύτερον, μπορείς να φορέσεις μπλουζοφορέματα με ένα χοντρό σκούρο καλσόν ή ένα κολάν. Τρίτον, μπορείς να φορέσεις maxi φορέματα τα οποία πάνω σου πραγματικά θα «μιλάνε». Και τέλος, μπορείς να φορέσεις μπότες που φτάνουν μέχρι πάνω από το γόνατο, αναδεικνύοντας τα ψηλά πόδια σου διαμορφώνοντας μια εξαιρετική – ίσως και ιδιαιτέρως σέξι – εμφάνιση! Και κάπως έτσι ολοκληρώνονται οι συμβουλές για το τέλειο ντύσιμο και για εσένα.

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.