Τι αρέσει σε κάθε άνδρα ή έστω τι εκτιμούν οι περισσότεροι άνδρες πάνω σε μία γυναίκα; Πώς θα μπορούσες εσύ να σαγηνεύσεις και να κερδίσεις επί τόπου τον άντρα που θέλεις; Τι χρειάζεται να κάνεις και τι είναι καλύτερο να αποφύγεις; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά αλλά και σε όποια άλλα συναφή σού έχουν προκύψει ελπίζουμε να βρεις καθ’ όλη την έκταση του παρόντος άρθρου του περιοδικού Δυναμική Γυναίκα.

Πώς να γοητεύσεις έναν άντρα – 11 Λεπτομέρειες με μεγάλη σημασία

1)Φρόντισε να είσαι περιποιημένη

Καλώς ή κακώς, η εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου, πόσο μάλλον μιας γυναίκας, είναι το πρώτο πράγμα που ένας άνδρας θα κοιτάξει και το οποίο, ως εκ τούτου, έχει μεγάλη σημασία για τη θετική έκβαση της επιθυμίας – προσπάθειάς σου να τον γοητεύσεις. Μην είσαι αρνητικά προκατειλημμένη σχετικά με το γεγονός ότι πιθανότατα να αφιερώνει μερικά δευτερόλεπτα ή ακόμα και λεπτά καθόσον συζητάτε παρατηρώντας σε από την κορυφή έως τα νύχια! Ειδικά εάν ήσασταν παντελώς άγνωστοι μέχρι την ώρα που θα του πιάσεις ή θα σου πιάσει κουβέντα, είναι απολύτως φυσιολογικό να προσέχει διεξοδικά την εξωτερική σου εμφάνιση προκειμένου να διαπιστώσει αν και κατά πόσο του αρέσεις πρώτα εξωτερικά. Άλλωστε, κι εσένα προφανώς σου αρέσει τουλάχιστον εξωτερικά, διαφορετικά ποιος ο λόγος που τον πρωτοκοίταξες και τον θέλησες;  Τι πρέπει, συνεπώς, να προσέξεις ιδιαίτερα στην εμφάνισή σου; Πρώτα – πρώτα, να είσαι θηλυκά και κομψά ντυμένη, ίσως και ελαφρά σέξι. Κατά δεύτερον, το μακιγιάζ σου είναι απαραίτητο να είναι σε σωστές αναλογίες και να έχεις τονίσει τα πιο όμορφα σημεία του προσώπου σου. Αν έχεις, για παράδειγμα, ζουμερά χείλη, φρόντισε να τα τονίσεις με ένα έντονο χρώμα – ματ, κατά προτίμηση – κραγιόν, ενώ, αν έχεις ωραίο βλέμμα, τόνισε με μαύρο μολύβι και eyeliner τα μάτια σου και με mascara τις βλεφαρίδες σου. Τρίτον, είναι σημαντικό να μυρίζεις υπέροχα ώστε να ικανοποιήσεις (για αρχή) δύο από τις αισθήσεις του αγαπημένου σου, την όραση με την όμορφη και ξεχωριστή σου παρουσία, την όσφρηση με το εκλεκτό άρωμά σου και τη μοσχομυρωδάτη αναπνοή σου! Να ξέρεις, όμως, το εξής: οι άνδρες θέλγονται από τις κομψές γυναίκες· όχι από τις υπερβολικά προκλητικές, μισοντυμένες κυρίες που τους πλησιάζουν. Οι τελευταίες πιθανότερα να θεωρηθούν «ευπρόσιτες» και κάπως «εύκολες», για κάτι μάλιστα περιστασιακό. Αντιθέτως, οι κομψές, περιποιημένες και καλοφροντισμένες γυναικείες παρουσίες είναι αυτές που τους κατακτούν βαθύτερα. Έτσι, η περιποίηση του εαυτού σου και η προσοχή στην εξωτερική σου εμφάνιση είναι το πρώτο και εξαιρετικά βασικό βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις σχετικά με το πώς να γοητεύσεις έναν άντρα.

2)Αγάπησε τον εαυτό σου

Οι γυναίκες που σέβονται, εκτιμούν, αγαπούν τον εαυτό τους και τρέφουν υψηλή αυτοεκτίμηση φαίνεται να έχουν μια ικανότητα, κάτι σαν κρυφή υπερ-δύναμη θα λέγαμε, να κατακτούν όποιον άνδρα θελήσουν, ακόμη κι εκείνους για τους οποίους δεν το έχουν καν επιχειρήσει. Αυτό ερμηνεύεται ως εξής: όταν μία γυναίκα αποπνέει μια σιγουριά, μια ανεξαρτησία, μια δυναμικότητα και έναν αέρα – στοιχεία τα οποία προκύπτουν από την αγάπη για τον εαυτό της – κάνει το σύντροφό της ή/και άλλους άντρες να την προσέχουν, να την ποθούν και – γιατί όχι; – να την ερωτεύονται. Ίσως αυτό να σχετίζεται στο χώρο της Ψυχολογίας και δη της ψυχανάλυσης με το μηχανισμό που ο Φρόιντ είχε αποκαλέσει «προβολή». νAnyway, εσύ προσπάθησε καθημερινά να αγαπάς τον εαυτό σου, να τρέφεις υψηλή εκτίμηση για αυτό που είσαι και το σίγουρο είναι πλέον θα ξέρεις από μόνη σου πώς να γοητεύσεις έναν άντρα που σου αρέσει κι εσένα!

3)«Η περιέργεια… γοήτευσε τον άνδρα»

Παραλλαγή του γνωστού «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα». Το παραπάνω θέλουμε να είναι από εδώ και στο εξής το μοτίβο σου, μία φράση – κλειδί που θα σε χαρακτηρίζει και που θα έχεις διαρκώς στο μυαλό σου όποτε φλερτάρεις ή απλά συνομιλείς με κάποιον που σου αρέσει. Πολλές κοπέλες και γυναίκες όταν νιώθουν τρελά ερωτευμένες με κάποιον άνδρα τείνουν να «πέφτουν με τα μούτρα», να του ανοίγονται αμέσως, να του λένε τα πάντα από το πρώτο κιόλας ραντεβού, καθώς και πολλά άλλα τέτοια. Μέγα λάθος! Οι άνδρες, είτε μας αρέσει είτε όχι (παραδεχτείτε το ότι κατά βάθος σίγουρα μας αρέσει και μάλιστα πολύ!!), είναι ανέκαθεν «κυνηγοί», όπως κοινώς χαρακτηρίζονται, όσο κι αν έχουν αρχίσει να χάνουν αυτό το προνόμιο και τις σχετικές ικανότητές τους σήμερα.

Όταν μια κοπέλα, όμως, επειδή έχει πέσει ξερή με κάποιον, του ανοίγεται αμέσως και του καθιστά εμφανές ότι μπορεί να την κάνει ό,τι θέλει, τότε το μόνο βέβαιο είναι ότι το όλο θέμα μεταξύ τους δε θα έχει αίσιο τέλος, ενώ η στρατηγική αυτής της κοπέλας θα αποδειχθεί αργά ή γρήγορα καταστροφική. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά γιατί, όπως προείπαμε, ο άνδρας-κυνηγός δε θέλγεται από αυτό που κατάκτησε πανεύκολα. Θέλει ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, να μαθαίνει και κάτι νέο από τη γυναίκα που προσπάθησε να κατακτήσει, με άλλα λόγια να τη γνωρίζει σιγά-σιγά. Συμπερασματικά, αν δε θες να βρεθείς στην αμήχανη κατάσταση της μη επιθυμητής ανταπόκρισης από εκείνον που σου αρέσει, φρόντισε να του προσφέρεις σταδιακά τον εαυτό σου. Ένα βήμα παραπάνω κάθε φορά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα τον κρατάς ανυπόμονο να σε μαθαίνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο. Εύλογα, λοιπόν, η εν λόγω συμβουλή συμπεριλήφθηκε από τις συντάκτριες του περιοδικού Δυναμική Γυναίκα ως μία από τις 5 τεχνικές στο ζήτημα του πώς να γοητεύσεις έναν άντρα.

4)Άκουσε τα «θέλω» του

Συχνά συμβαίνει εμείς οι γυναίκες να δίνουμε περισσότερη σημασία στα «θέλω» μας, στις δικές μας επιθυμίες, προσδοκίες και ανάγκες, παραμερίζοντας λίγο ή πολύ τις επιθυμίες και τις ανάγκες του ανθρώπου με τον οποίο είμαστε μαζί. Δεν τον ακούμε όταν μας ανοίγεται, όταν μας μιλάει για τα προβλήματα και τις ανησυχίες του, όταν μας εκφράζει τα συναισθήματα και την ανυπέρβλητη αγάπη που τρέφει για εμάς.  Εντούτοις, εάν πράγματι θέλεις να κάνεις το ταίρι σου ή τον άντρα με τον οποίον πρόσφατα ξεκίνησες να βγαίνεις ραντεβού να σε ερωτευτεί παράφορα, αυτό που οφείλεις απαραιτήτως να κάνεις είναι να έχεις πάντοτε ανοιχτά τα αυτιά σου όταν εκείνος νιώθει την ανάγκη να σου μιλήσει, να σου ανοιχτεί, να σου εκφραστεί.

5)Μην το παίζεις αδιάφορη

Μέγα λάθος! Το να μην είσαι και η πιο εύκολα προσεγγίσιμη κοπέλα είναι μια καλή τακτική προκειμένου να κάνεις αυτόν που σου αρέσει να σε θελήσει πιο πολύ ή ακόμα και να κολλήσει μαζί σου. Δεν είναι όμως με βεβαιότητα η πιο αποτελεσματική τεχνική ούτε αποβαίνει πάντοτε θετικά. Όταν προσποιείσαι ότι δε νοιάζεσαι και πολύ καθ’ όσο μιλάτε, ελλοχεύει ο κίνδυνος να του δώσεις την εντύπωση είτε ότι είσαι σνομπ είτε ότι δε σε νοιάζει όντως και πολύ εκείνος. Γι’ αυτό, εάν έχεις βάλει στο μάτι κάποιον, δείξ’ του το! Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ντροπές , δισταγμούς και τα συναφή.

6)Κάνε τον να ζηλέψει, αλλά λίγο

Εντάξει, αυτή είναι μία συμβουλή που τη συμπεριλαμβάνουμε στη λίστα μας παρόλο που όλες λίγο – πολύ τη γνωρίζουμε και την εφαρμόζουμε. Μα, αν σε θεωρεί σίγουρη και δεδομένη, πώς να καταλάβει τη σημασία σου και τη σπουδαιότητα-ανάγκη του να σε έχει δίπλα του και να είστε μαζί; Γι’ αυτό, όταν βγείτε με γνωστούς σας ή συναντήσετε μαζί κάποιον φίλο του, προσπάθησε να ανοίξεις μια σύντομη φιλική κουβέντα με εκείνον μπροστά στο σύντροφό σου, κάνε μία πλάκα μαζί του, χαμογέλα και… άσε τη ζήλεια να δουλέψει για εσένα! Προσοχή, όμως. Μην το παρακάνεις και φτάσεις στο άλλο άκρο και γίνεις προκλητική ή ακόμη και προσβλητική απέναντι στον αγαπημένο σου. Γιατί τότε τα αποτελέσματα δε θα είναι σίγουρα τα αναμενόμενα…

7)Μην τον ειρωνεύεσαι

Καταλαβαίνουμε (ούσες γυναίκες κι εμείς) ότι η ειρωνεία ενδεχομένως να αποτελεί ένα δίαυλο, έναν τρόπο επικοινωνίας σου με το άλλο άτομο, ή, ακόμη, να υποκρύπτει την προσπάθειά σου να σπάσει – κατά μία έννοια – ο πάγος ανάμεσά σας. Σε διαβεβαιώνουμε ότι δεν ισχύει πάντα αυτό. Με το να τον ειρωνεύεσαι είναι πολύ πιθανό να οδηγήσεις την κατάσταση μεταξύ σας στα εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκεις. Ειδικά για μία πρώτη γνωριμία, για ένα πρώτο ραντεβού, σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο να κάνεις. Εάν, παραδείγματος χάρη, πιστεύεις ότι κάτι μπορεί να τον προσβάλλει, μην  ρισκάρεις καθόλου να το ξεστομίσεις και να διακινδυνεύσεις την έκβαση του φλερτ.

8)Μην προσποιείσαι πως σου αρέσουν πράγματα που αρέσουν και σε εκείνον

Ένα από τα λάθη στα οποία δεν πρέπει να εμπίπτεις εάν θέλεις να μάθεις πώς να γοητεύσεις έναν άντρα που σου αρέσει είναι το να προσποιείσαι ότι έχετε ορισμένα κοινά μεταξύ σας, τα οποία στην πραγματικότητα δεν τα έχετε. Σκέψου το εξής παράδειγμα. Αυτός λατρεύει τη ροκ μουσική, ενώ εσύ τα ελληνικά λαϊκά τραγούδια και δεν έχει ιδέα από ροκ. Τον ρωτάς: «Τι μουσική ακούς;» και σε πληροφορεί για την κλίση του προς το ροκ είδος. Γιατί, γλυκιά μου, δεν υποστηρίζεις την προτίμησή σου και του λες: «Αλήθεια; Κι εγώ ροκ ακούω!»; Γιατί;;; Και μετά που θα σε ρωτήσει: «Ποιο είναι το αγαπημένο σου συγκρότημα;», «Ποιο τραγούδι τους σου αρέσει περισσότερο;»… Τι θα πεις τότε; Θα το googlαρεις και ό,τι είναι ας προκύψει; Δηλαδή, τόση μεγάλη σημασία για το αν ταιριάζετε ή για την ενδεχόμενη μετέπειτα σχέση σας παίζει το είδος της μουσικής που ο καθένας σας προτιμάει; Σίγουρα όχι. Άσε που το ένα ψέμα φέρει το άλλο…

9)Να είσαι διακριτική και να ΜΗ γίνεσαι προκλητική χωρίς λόγο

Μπορεί τα «καυτά» σχόλια και τα υπονοούμενα να επιταχύνουν την προσπάθειά σου και να τον κάνεις να σε θελήσει πιο γρήγορα, αλλά, πίστεψέ μας, αυτό θα διαρκέσει πολύ λίγο και σίγουρα δε θα κάνετε κάποια σοβαρή σχέση. Αν στο φλερτ σου σκέπτεσαι κάτι πιο μόνιμο μεταξύ σας, δε χρειάζεται να εκμεταλλευτείς τέτοιου είδους υπονοούμενα για να κερδίσεις το συνομιλητή σου ή, τουλάχιστον, δε χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσεις πολλάκις· αν το σηκώνει το κλίμα, μπορείς φυσικά να προβείς στο να «πετάξεις» κι εσύ κάποιο σεξουαλικό υπονοούμενο, αρκεί να το κάνεις με γλυκύτητα. Να ξέρεις ότι οι άνδρες είναι κατά βάση συντηρητικοί και προτιμούν τη διακριτικότητα, τη γλυκύτητα και να φλερτάρουν με τα μάτια, τα λίγα λόγια και το χαμόγελο.

10)Μην του μιλάς για τους άλλους άνδρες στους οποίους αρέσεις

Μα είσαι σοβαρή; Πιστεύεις ότι με το να του δείξεις ότι έχεις πέραση και ότι σε πολιορκούν κι άλλοι άνδρες την ίδια περίοδο θα καταφέρεις να τον κάνεις να πει «Α, εδώ είμαστε, η Μαρία είναι αστέρι, για να την πολιορκούν άλλοι δέκα!»; Όχι!! Το ακριβώς αντίθετο θα πετύχεις. Θα τον κάνεις να θεωρήσει πως είναι ένας ακόμα στη λίστα με αυτούς που τους αρέσεις, ενώ εσύ αυτό που επιδίωκες ήταν να τον κάνεις να νιώσει ότι είναι ο ξεχωριστός της καρδιάς σου, αυτός που προτιμάς παρόλη την πολιορκία άλλων τόσων.

11)Να χαμογελάς διαρκώς

Αφήσαμε για το τέλος των συμβουλών μας σε σχέση με το θέμα του πώς να γοητεύσεις έναν άντρα αυτήν εδώ τη μέθοδο· το χαμόγελο. Το χαμόγελο δείχνει μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση, χαρά, ζωντάνια και θετική διάθεση, που δε διστάζει να μοιραστεί αυτή την ευφορία που η ίδια νιώθει και έχει μέσα της και στον άλλον. Μάλιστα, αν ρωτήσεις πολλά αγόρια τι αρέσει πολύ πάνω στην κοπέλα τους ή αντιστοίχως άνδρες για τις γυναίκες τους σίγουρα μέσα στα πέντε πράγματα που θα σου αριθμήσουν θα είναι: «Το χαμόγελό της!». Οπότε, φόρα το χαμόγελό σου από την αρχή έως το τέλος της από κοινού σας συνομιλίας και αναμφίβολα θα πετύχεις το στόχο σου.

Τώρα που ξέρεις μερικά ακόμη πραγματάκια για το πώς να γοητεύσεις έναν άντρα, θέσε τα σε εφαρμογή! Είτε πρόκειται για έναν άγνωστο που θα δεις μία μέρα/μία νύχτα έξω και θα πάθεις την πλάκα σου μαζί του είτε πρόκειται για ένα «φίλο» σου που τον θέλεις από καιρό είτε πρόκειται για το ήδη αγόρι ή σύντροφό σου με τον οποίο είστε λίγο ή πολύ καιρό σε σχέση, σχεδόν όλες από τις προαναφερθείσες συμβουλές μας μπορούν να σε βοηθήσουν στο να τον σαγηνεύσεις, να τον κατακτήσεις και να τον κρατήσεις σταθερά στο πλευρό σου.


Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.