Η πλειοψηφία των γυναικών θεωρεί ότι σε μια σχέση πάντα ο άντρας πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα , πολλές φορές όμως αυτό δεν γίνεται και εμείς οι γυναίκες προβληματιζόμαστε άσκοπα. Αν θες να μάθεις το γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα θα πρέπει να διαβάσεις το άρθρο μας προκειμένου να πληροφορηθείς κατάλληλα και εν τέλει να αντιμετωπίσεις την κατάσταση αποτελεσματικά κερδίζοντας αυτό που θες.

Προτού σου πούμε το πώς να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση σημαντικό είναι να σε κάνουμε να καταλάβεις τους πιο πιθανούς λόγους για τους οποίους το αγόρι ή ο άνδρας που σου αρέσει και ο οποίος βλέπεις ότι δείχνει να του αρέσει κι εσύ διστάζει να κάνει το πρώτο βήμα.

Γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα; – Πιθανοί λόγοι και τι να κάνεις εσύ από την πλευρά σου

Γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα: Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η συμπεριφορά του;

1.Δεν είναι στον χαρακτήρα του:
Όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται όλοι οι άντρες να έχουν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά, δεν γίνεται όλοι να λειτουργούν σαν τον άντρα κυνηγό, δεν γίνεται να σε αντιμετωπίζουν όλοι με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Αυτό οφείλεται στο ότι υπαρχεί έντονη διαφορετικότητα στον κόσμο αλλά και στο ότι σε κάθε άνθρωπο βγάζεις άλλες αντιδράσεις, συναισθήματα, σκέψεις κ.λπ. Αν όλοι οι άντρες ήταν το ίδιο διεκδικητικοί τότε δεν θα είχε κανένα νοήμα και η ζωή θα ήταν μονότονη μιας και το διαφορετικό είναι αυτό που συναρπάζει. Στην τελική ποιος σου εξασφαλίζει ότι ο άντρας που θα κάνει με ευκολία το πρώτο βήμα, θα σε κυνηγήσει και θα σε διεκδικήσει, δεν θα κάνει ακριβώς το ίδιο σε άλλη κοπέλα με την πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί ενώ είστε μαζί; Μήπως τελικά πρέπει να διαλέξεις αυτόν που σε θέλει αλλά δεν είναι στον χαρακτήρα του να κυνηγάει τα θηλυκά; Πάντως να ξέρεις ότι κάποιος άνδρας μπορεί σαν πρώτη όψη να μην είναι διεκδικητικός και να σε κάνει να αναρωτιέσαι σχετικά με το γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα, παρόλα αυτά, όταν συνάψεις μια σχέση μαζί του, πιθανότατα και να δεις ότι αυτός ο «αδιάφορος» άντρας ενδέχεται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να σε κρατήσει στο πλευρό του για πάντα.

2.Μήπως δεν είσαι ξεκάθαρη με το τι θες;
Σε προβληματίζει το γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα, μήπως όμως δεν του δίνεις εσύ την ευκαιρία να κάνει την αρχή; Μήπως την μια του δείχνεις ότι τον θες και την άλλη όχι; Ενδεχομένως το άτομο που εσύ περιμένεις και θέλεις να κάνει το πρώτο βήμα να είναι αρκετά μπερδεμένο με την συμπεριφορά σου και να μην μπορεί να καταλάβει αν τον θες ή όχι. Το να ρισκάρει κάποιος πολλές φορές δεν είναι ό,τι πιο εύκολο καθώς μπορεί μια λανθασμένη κίνησή του να καταστρέψει την σχέση σας και σίγουρα κάποιος που σε θέλει δεν πρόκειται να το επιχειρήσει.


3.Μήπως είναι πολύ ντροπαλός;
Αν το άτομο που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα είναι υπερβολικά ντροπάλος τότε τσάμπα κάθεσαι και σκας! Αν είσαι 100% σίγουρη ότι το συγκεκριμένο άτομο σε θέλει και ότι τον θέλεις και εσύ τότε μην αφήνεις τον χρόνο να πάει χαμένο πάρε την πρωτοβουλία και κάνε εσύ την αρχή, μιας και κάποιος που ντρέπεται πολύ αποκλείεται να κάνει την αρχή όσο και αν το θέλει, και ενδεχομένως να σκεφτεί ότι αφού τον θες και εσύ έχεις και εσύ την ικανότητα να κάνεις την πρώτη κίνηση.

4.Μήπως έχει άλλη σχέση αυτή την περίοδο;
Μπορεί εσύ να βλέπεις ότι του αρέσεις, να συνομιλείτε, να περνάτε ωραία αλλά το πράγμα να μην προχωράει καθόλου. Έχεις σκεφτεί την περίπτωση να έχει κάποια σχέση αυτή την περίοδο που τον εμποδίζει να κάνει την αρχή μαζί σου;

5.Μήπως είναι πρόσφατα χωρισμένος;
Μια παρόμοια με την από πάνω περίπτωση είναι κι η συγκεκριμένη: να έχει χωρίσει δηλαδή πρόσφατα, να του αρέσεις αλλά να μην θέλει σχέση αυτό το διάστημα καθώς η προηγούμενη μπορεί να τον πλήγωσε και να τον τραυμάτισε πολύ. Γιατί, επομένως, να βιαστεί;

 

Γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα: Πώς να βοηθήσεις την κατάσταση

Για να διαβάζεις αυτό το κομμάτι σημαίνει ότι σε νοιάζει αρκετά το συγκεκριμένο άτομο και θέλεις να συνάψεις μια ερωτική σχέση μαζί του. Το γεγονός ότι δεν κάνει την αρχή εκείνος σε προβληματίζει αλλά θες να το αντιμετωπίσεις. Για να βοηθήσεις την κατάσταση αυτή και για να καταφέρεις να είσαι μαζί του, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις τις συμβουλές που θα σου δώσουμε στην συνέχεια και θα δεις ότι … ακόμα και ο πιο δύσκολος θα υποκύψει!

1.Δείξε του ότι τον θες.
Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να του δείξεις ότι τον θες και εσύ, ότι θες να είστε μαζί, ότι σου αρέσει είτε κάνει το πρώτο βήμα είτε όχι. Αν του δείχνεις ότι τον θες τότε είτε θα κάνει επιτέλους την πολυαναμενόμενη κίνηση και θα αρχίσει να σε διεκδικεί είτε θα σου απαντήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θέλοντας να σου δείξει ότι θέλει εσύ να κάνεις την αρχή. Πώς να του δείξεις ότι τον θες πραγματικά; Τα πράγματα είναι πολύ απλά! Μίλα του, κάλεσε τον να βγείτε, οργανώστε μια ωραία έξοδο, κάνε του ερωτική εξομολόγηση. Αν είσαι πιο αυθόρμητη και διεκδικητική, άρπαξε τον όταν βρεις την ευκαιρία, αγκάλιασέ τον και φίλησε τον. Μπορείς να κάνεις όσα σου είπαμε ή μπορείς να βρεις κάποιον άλλο τρόπο να εκφράσεις την ερωτική σου έλξη προς εκείνον.

2.Να είσαι ανοικτή.
Αν ο άλλος ντρέπεται και σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις έιναι να γίνεις εσύ πιο ανοικτή μαζί του και να του δείξεις ότι δεν χρειάζεται να ντρέπεται. Μιλήστε για τα προσωπικά σας, ανοιχτείται ο ένας στον άλλον και θα δεις ότι μόλις αρχίσει να νιώθει πιο οικεία μαζί σου θα σου ανοίγεται περισσότερο και με λίγη υπομονή θα κάνει εκείνος το πρώτο βήμα. Αν πάλι δεν θες να περιμένεις, τότε μόλις καταφέρεις να τον κάνεις να σου ανοιχτεί, εφάρμοσε την προηγούμενη μέθοδο που σου αναφέραμε. Με προσοχή βέβαια καθώς δεν θες να του δείξεις ότι είσαι κάποια απεγνωσμένη!…

3.Μην τον πιέζεις.
Ένα εξίσου σημαντικό πράγμα που πρέπει να  προσέξεις αν θες να τα καταφέρεις είναι να μην τον πιέσεις να κάνει εκείνος την αρχή. Με λίγα λόγια, ό,τι κάνεις πρέπει να το κάνεις με μέτρο και με προσοχή γιατί όσο και να σε θέλει ο άλλος αν τον πιέζεις δεν θα καταφέρεις τίποτα ίσα ίσα θα τον κάνεις να νιώσει άσχημα και θα του περάσεις την εικόνα του πιεστικού και απαιτητικού συντρόφου. Αν πάλι αυτός που σου αρέσει και σε έχει κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα έχει άλλη σχέση αυτό το διάστημα ή είναι πρόσφατα χωρισμένος όπως σου αναφέραμε, τότε η υπομονή είναι το βασικό πράγμα που έχεις να κάνεις καθώς η κατάσταση είναι λεπτή και πρέπει να την διαχειριστείς σωστά.

4.Κάνε εσύ την αρχή.
Αν τίποτα δεν αποδίδει αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις την ευθύνη στα χέρια σου και να κάνεις εσύ την αρχή, κάνε το πρώτο βήμα χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα αφού τον θες και ξέρεις ότι σε θέλει αλλά ντρέπεται ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο κομπλάρει. Μια τέτοια κίνηση ίσως είναι ριψοκίνδυνη αλλά έτσι θα καταφέρεις να του δείξεις ότι τον θέλεις και ότι θες να είστε μαζί και να συνάψετε μια ερωτική σχέση. Επιπλέον αν κάνεις εσύ την αρχή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το εκτιμήσει τόσο πολύ και να χαρεί καθώς αυτό σημαίνει για εκείνον ότι τον θες πολύ και δεν σε νοιάζει που είναι ντροπαλός για παράδειγμα.

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.