Υπάρχουν άνδρες για όλα τα γούστα εκεί έξω.

Ξανθοί, μελαχρινοί, καστανοί. Υπάρχει και μία κατηγορία, στην οποία θα καταλήξουν κάποιοι τυχεροί απ’ τους προαναφερθέντες. Ναι, τυχεροί γιατί αυτή είναι η αγαπημένη μας κατηγορία. Οι γκριζομάλληδες.

Το μυαλό σου θα πάει αυτόματα σε οιδιπόδεια συμπλέγματα και θεωρίες ψυχολογίας. Ολόκληρος Φρόιντ υποστηρίζει πως σε όλη μας τη ζωή, θα έχουμε ως πρότυπο συντρόφου τον μπαμπά μας, ποια είμαι εγώ να τον αμφισβητήσω; Όμως ας τα αφήσουμε αυτά στην άκρη για την ώρα κι ας επικεντρωθούμε στην εικόνα. Μικρές ρυτιδούλες που αρχίζουν να αχνοφαίνονται, εκεί γύρω στα σαράντα, συνοδευόμενες από μαλλιά που αρχίζουν να γκριζάρουν, δημιουργούν ένα πορτρέτο στο οποίο λίγες γυναίκες θα καταφέρουν να μείνουν ασυγκίνητες.

Το γκρίζο μαλλί θα το δεις σε άντρες που για να έχουν φτάσει εκεί θα έχουν περάσει σίγουρα κάποια χρόνια απ’ την πλάτη τους. Αυτόματα λοιπόν καταλαβαίνεις πως δε θα χρειαστεί να παίξεις τον άχαρο ρόλο της δασκάλας. Δε θα χρειαστεί να του κάνεις υποδείξεις για το πώς θα πρέπει να μιλήσει και να φερθεί. Έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που έχει περάσει μέσα από διάφορες καταστάσεις, ως που να βρεθεί να στέκεται απέναντί σου σήμερα κι έχει μάθει να τις διαχειρίζεται σωστά.

 

Και κυρίως δε θα χρειαστεί να κάνεις τη δασκάλα στο κρεβάτι. Ένας άντρας που αρχίζει να γκριζάρει, σου περνάει αμέσως το μήνυμα πως έχει περάσει από αρκετά κρεβάτια ως που να φτάσει στο δικό σου. Ξέρει λοιπόν τι να κάνει, πώς να το κάνει και πότε να το κάνει. Έτσι ώστε να το κάνει καλά.

Ο άντρας αυτός, θα σου περάσει επίσης το μήνυμα πως έχει ζήσει τη ζωή του. Παραπέμπει σε έναν τύπο που δεν έχει απωθημένα. Ό,τι ήθελε να ζήσει το έζησε κι ό,τι ήθελε να έχει το διεκδίκησε. Δε σου λέω ότι κάτι τέτοιο ισχύει, όμως βλέποντάς τον σου περνάει αυτή η σκέψη απ’ το μυαλό, παραδέξου το. Ίσως να φταίνε οι διάφοροι διάσημοι γκριζομάλληδες που ξέρεις, οι οποίοι προβάλουν το πρότυπο του δυναμικού, επιτυχημένου άντρα.

Τον βλέπεις και σκέφτεσαι πως θα έχει γαλουχηθεί με πρότυπα μιας άλλης εποχής. Τότε που ο άντρας γνώριζε ακόμα την έννοια του τζέντλεμαν. Σου άνοιγε την πόρτα, σε συνόδευε απαραιτήτως στο σπίτι για να σιγουρευτεί πως είσαι ασφαλής και πολλές άλλες μικρές κινήσεις, που εμείς οι γυναίκες λατρεύουμε κι ας μην το παραδεχόμαστε πολλές φορές. Οι καλοί τρόποι ποτέ δεν περνάνε απαρατήρητοι.

Μου επιτρέπεις να γίνω λίγο πεζή; Ναι, βλέποντας έναν γκριζομάλλη σκέφτεσαι πως έχεις να κάνεις με έναν αποκαταστημένο επαγγελματικά άνθρωπο, ο οποίος μπορεί πλέον να σου προσφέρει ποιοτικό χρόνο. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό με τα παιδιά που ξεκινάνε τώρα την καριέρα τους, μην παρεξηγηθώ. Όμως εκεί οφείλεις να κάνεις πίσω σε πολλά, ώστε να τους δώσεις χώρο και χρόνο στο ξεκίνημά τους. Ενώ στην περίπτωσή μας, παραβλέπεις αυτό το στάδιο και τον παίρνεις έτοιμο!

Ο έξυπνος γκριζομάλλης θα εκμεταλλευτεί το μεγάλο αυτό όπλο που έχει στα χέρια του και δε θα παλιμπαιδίσει. Δε θα πάει να το παίξει τζόβενο και party animal, γιατί εκεί έχει χάσει αυτόματα τη γοητεία που του δίνουν οι άσπρες του τρίχες. Εξάλλου αν θέλαμε κάτι τέτοιο, θα μέναμε στο original νεαρό. Ο έξυπνος γκριζομάλλης θα φερθεί όπως αρμόζει στην ηλικία του και θα ντυθεί όπως αρμόζει στην ηλικία του. Αυτό εξάλλου τον κάνει να διαφέρει στα μάτια μας.

Οπότε, αγαπημένη μου, αν βρεθεί στο δρόμο σου ένας καλοφτιαγμένος, γοητευτικός κι αρρενωπός γκριζομάλλης, ο οποίος πάνω από όλα ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται κι έχει ξεπεράσει όλους αυτούς τους φόβους που κάνουν τους άντρες σήμερα να έχουν πάψει να διεκδικούν, είμαι σίγουρη ότι δε θα γλυτώσεις εύκολα απ’ τα δίχτυα του.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Γρημάνη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.