γάμος

Όλες θέλουμε η πολυπόθητη ημέρα του γάμου μας να είναι ξεχωριστή, ιδιαίτερη και εντυπωσιακή, τόσο για εμάς τις ίδιες και τους επικείμενους συζύγους μας όσο και για τους καλεσμένους μας.

Πολλές από εμάς μπορεί να δίνουμε και λίγο παραπάνω σημασία στην καλοπέραση αλλά και στη γνώμη που θα σχηματίσουν οι καλεσμένοι από την τελετή του μυστηρίου καθώς και από τη δεξίωση που έπεται, κάτι βέβαια που έχει να κάνει άμεσα με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εποχής μας (υπερκαταναλωτισμός, επιδειξιμανία, έντονο ενδιαφέρον για το τι θα πει ο κόσμος και λοιπά), κάτι το οποίο δεν είναι και της παρούσης…

Και, για να μην ξεφεύγουμε άλλο από το θέμα του συγκεκριμένου άρθρου, ας επιστέψουμε στο βασικό μας ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το πώς θα καταφέρει η καθεμία από εσάς να προκαλέσει θετικές εντυπώσεις για το γάμο της με τον καλό της. Το γυναικείο ηλεκτρονικό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα, λοιπόν, έχει να σου παρουσιάσει 10 ιδέες γάμου για να εντυπωσιάσεις κάνοντας κάτι ξεχωριστό και καινοτόμο, που ξεφεύγει λίγο ή πολύ από τα τετριμμένα.

Πάμε γρήγορα – γρήγορα να δούμε τις τέλειες αυτές 10 ιδέες γάμου για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου!

10 Ιδέες γάμου για να εντυπωσιάσεις

1.Λουλούδια ως φόντο.

Για πολλές θεωρείται κάπως κλασικό ή ακόμη και ντεμοντέ η διακόσμηση με λουλούδια τόσο στην εκκλησία όσο και στο χώρο της δεξίωσης που θα ακολουθήσει, παρόλο που αποτελεί μια διαχρονικά σταθερή «αξία». Αν θες να την κάνεις να γίνει μία από τις πιο όμορφες ιδέες γάμου για να εντυπωσιάσεις και, παράλληλα, να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μην ανθοστολίσεις τους χώρους αυτούς ως είθισται, αλλά σε κάποιον τοίχο είτε της εκκλησίας είτε, ακόμη καλύτερα, του χώρου που θα γίνει η δεξίωση να βάλεις κολλητά πολλά πολλά λουλούδια σε χρώμα ή χρώματα της επιλογής σου. Ο συγκεκριμένος τοίχος μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό φόντο για τις φωτογραφίες τόσο τις δικές σου με το σύντροφο και το λοιπό σόι, όσο για τους καλεσμένους σου που θα το λατρέψουν.

2.Γλυπτά από… πάγο.

Μία από τις καινοφανείς και εκπληκτικές ιδέες γάμου για να εντυπωσιάσεις είναι ακριβώς αυτή. Αντί για τον κλασικό ανθοστολισμό – ο οποίος, όπως προαναφέραμε, θεωρείται πλέον κάπως παλιομοδίτικος – μπορείς να διακοσμήσεις την εκκλησία ή και το χώρο που θα τελεστεί η δεξίωση με ένα ή και περισσότερα γλυπτά που είναι φτιαγμένα από πάγο. Πέραν του ότι αποτελούν κάτι το διαφορετικό και το ασυνήθιστο, τέτοιους είδους γλυπτά θα χαρίσουν και μια νότα (πολλές νότες μάλλον!!) πολυτέλειας.

3.Ξεχωριστή τούρτα.

 Όλες έχουμε στο μυαλό μας τις γαμήλιες τούρτες ως λευκές τούρτες 2 ορόφων με μερικά στολίδια πάνω τους. Εσύ βάλε την προσωπική σου πινελιά και άσε το γυναικείο και άρα υπέροχο γούστο σου ελεύθερο να επιμεληθεί μια μοναδική τούρτα που θα τραβήξει τα βλέμματα όλων των καλεσμένων σου. Δε χρειάζεται να είναι τεράστια ή να είναι υπερφορτωμένη με στολίδια και τα συναφή. Αρκεί να έχεις κάνει κάτι το πρωτότυπο. Επί παραδείγματι, κάνε την όλη φούξια ή μισή ροζ μισή γαλάζια! Ή βάλε πάνω της 2 μικρά ανθρωπάκια σε κάποια αστεία στάση σαν να είσαι εσύ με τον αγαπημένο σου!

4.Διακόσμηση στις καρέκλες των νεόνυμφων.

Είναι μία από τις πιο αξιολάτρευτες ιδέες γάμου για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, ενώ συγχρόνως είναι κάτι που μπορείς να κάνεις πάρα πολύ εύκολα. Μια υπέροχη πρόταση θα ήταν να ζητήσεις να σου βάλουν στις καρέκλες που θα κάτσεις εσύ και ο σύζυγός σου μια επιγραφή, γράμματα κολλητά μεταξύ τους, που θα ενώνουν τις δύο καρέκλες και μπορούν να γράφουν από πίσω κάτι του τύπου: Mr.  &  Mrs και είναι στολισμένο με γκλίτερ. Ασφαλώς και κάτι τέτοιο μπορείς να το ετοιμάσεις και μόνη σου στο σπίτι σου ακριβώς όπως το θέλεις χρησιμοποιώντας μερικά μόνον υλικά.

5.Διακόσμηση βάζων με τα αρχικά σας.

Τι πιο όμορφο και γλυκό από το να χαράξετε το μονόγραμμά σας πάνω στο βάζο με τα λουλούδια που θα υπάρχει σε κάθε τραπέζι; Εναλλακτικά, αντί δηλαδή να χαράξετε τα βάζα, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου το αρχικό γράμμα του ονόματός σου και του ονόματος του συντρόφου σου από χαρτί ή χαρτονάκι, να ρίξεις πάνω μπόλικο γκλίτερ και να τα κολλήσεις προσεκτικά στα βάζα.

6.Μπουκάλια βαμμένα με σπρέι ως βάζα.

Αυτή είναι μία από τις πιο εκκεντρικές, vintage και ρετρό, ίσως, ιδέες γάμου για να εντυπωσιάσεις τους προσκεκλημένους σου, ενώ ασφαλώς αποτελεί μία όμορφη πρωτοτυπία. Προμηθεύσου ένα λευκό χρώμα σε σπρέι , ή όποιο άλλο χρώμα και χρώματα προτιμάς, και ψέκασε μπουκάλια από μπύρες ή άλλα γυάλινα μπουκάλια που διαθέτεις. Βάλε μέσα τα αγαπημένα σου λουλούδια. Μπορείς να διακοσμήσεις με αυτά τα αυτοσχέδια βάζα τα τραπέζια στο χώρο όπου θα γίνει η δεξίωση του γάμου σου. Ακόμη καλύτερα, πάντως, θα μπορούσες να διακοσμήσεις τους χώρους του σπιτιού σου κατά την εβδομάδα του γάμου που το σπίτι σου θα γεμίζει με αγαπημένα σου πρόσωπα.

7.Γλυκάκια στην είσοδο της δεξίωσης.

Όλοι και όλες λατρεύουμε από την πρώτη ημέρα της γέννησής μας τα γλυκά! Έτσι, μια καταπληκτική ιδέα γάμου για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου και να τους κάνεις να έχουν να λένε μόνο θετικά για το γάμο σου είναι να τοποθετήσεις στην είσοδο του χώρου στον οποίον έχεις προγραμματίσει να κάνεις τη δεξίωση ένα τραπέζι πλημμυρισμένο με μικρά γλυκά διαφόρων ειδών, από καραμέλες και σοκολατάκια μέχρι μεγαλύτερες σοκολάτες, τυλιχτά ατομικά γλυκά, πάστες, σουφλέ σοκολάτας και ό,τι άλλο σου αρέσει. Οι προσκεκλημένοι σου θα έχουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να σερβιριστούν από μερικά γλυκάκια με το που μπουν στο χώρο της δεξίωσης και να τα πάρουν στο τραπέζι τους μέχρι να ξεκινήσει το προγραμματισμένο από εσένα μενού.

8.Απροσδόκητες εκπλήξεις. 

Υπάρχουν ένα κάρο πράγματα που μπορείς να ετοιμάσεις για τους καλεσμένους σου ως εκπλήξεις. Για παράδειγμα, κάποιο γλύκισμα ή σπιτικό τρόφιμο το οποίο μπορείς να δίνεις μεμονωμένα στον καθένα τους ως «δωράκι» προτού φύγουν ή μόλις καθίσουν στο τραπέζι της δεξίωσης. Επιπλέον, η έκπληξή σου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια χορογραφία δική σου με το σύντροφό σου, πάνω σε οποιοδήποτε τραγούδι· είτε αυτό το τραγούδι είναι το «Black magic woman» είτε είναι το «Πώς το τρίβουν το πιπέρι»!! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εντυπωσιάσεις τους προσκεκλημένους σου με κάτι τέτοιο!

9.Θήκες φελού για τα ονόματα των καλεσμένων.

Στα τραπέζια που έχεις ορίσει ότι θα κάτσει κάθε καλεσμένος σου, βάλε από έναν φελό, χάραξέ τον στη μέση προκειμένου να μπει ένα περιποιημένο χαρτόνι στο οποίο θα αναγράφονται τα ονόματα των ατόμων που προορίζονται για το συγκεκριμένο τραπέζι. Έτσι, και οι καλεσμένοι σου θα ξέρουν σε ποιο τραπέζι να καθίσουν και εσύ θα είσαι σίγουρη ότι έχεις πρωτοτυπήσει.

10.Δωρεάν Wi-Fi.

Μπορεί να σου ακούγεται σα μια παροχή ξενοδοχείου, ωστόσο η πρόσβαση των προσκεκλημένων σου σε δωρεάν ασύρματο δίκτυο θα τους αρέσει χωρίς καμία αμφιβολία.

20 χρόνια γάμου…το σεξ μαζί του δεν μου προκαλεί ενδιαφέρον…

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.</p