Παραδείγματα και ιδέες διακόσμησης

 

Τις περισσότερες φορές δεν είμαστε σίγουροι για το τι ακριβώς μας αρέσει ή ποιο σχέδιο είναι το καλύτερο. Σε αυτό ακριβώς το σημείο πρέπει να πειραματιστούμε και να δούμε παραδείγματα διακόσμησης που μας κεντρίζουν την προσοχή. Μπορούμε να αλιεύσουμε πολλές ιδέες διακόσμησης από περιοδικά, από το διαδίκτυο και από εκθέσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.montelaki.gr

montelaki.gr

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι για να ενισχύσουμε το προσωπικό μας στιλ και εν τέλει να νιώσουμε σίγουροι με τις επιλογές μας, είναι καλό να προσέχουμε όλα τα στιλ διακόσμησης, από τα πιο έντονα έως τα πιο λιτά. Σίγουρα, όσο πιο προκλητική είναι η διακόσμηση (extravagant) σε μια παρουσίαση, τόσο πιο εύκολο γίνεται για εμάς να ξεκαθαρίσουμε τι μας ενθουσιάζει και τι όχι.

Αφήνουμε λοιπόν τον εαυτό μας να παρατηρήσει πολλές φωτογραφίες από παρουσιάσεις (ή να επισκεφτούμε εκθέσεις με θέμα την διακόσμηση σπιτιού) και μέσα από αυτές τις οπτικές αναφορές να αφήσουμε την «αισθητική» μας να διαλέξει.montelaki.grΟ ενθουσιασμός για έναν όμορφο διάκοσμο μπορεί να προκληθεί όχι απαραίτητα από το σύνολό του (έτοιμη σύνθεση) αλλά και από επιμέρους στοιχεία. Για παράδειγμα, ιδέα διακόσμησης θεωρείται ο συνδυασμός χρωμάτων, ένα ιδιαίτερο στιλ επίπλου, μια εναλλαγή ταπετσαρίας, μπορούν από μόνα τους να μας οδηγήσουν στο προσωπικό μας στιλ και σίγουρα να δημιουργήσουμε κάτι το καινούργιο.montelaki.gr

montelaki.gr

Το διαδίκτυο και ο έντυπος τύπος βρίθει από παραδείγματα διακόσμησης και από έτοιμες συνθέσεις, ωστόσο, ιδέες διακόσμησης από διαφορετικές κουλτούρες είναι ίσως προτιμότερες για να μας αφυπνίσουν αισθητικά και να ανανεώσουν τον χώρο μας.

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.