❱❱ Η κισπεπτίνη ελέγχει τόσο την έλξη προς τους άντρες όσο και τη σεξουαλική επιθυμία

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το πρόβλημα της μειωμένης λίμπιντο και τον τρόπο αντιμετώπισής του ανακάλυψαν ερευνητές στη Γερμανία και στο Βέλγιο. Πρόκειται για την «ορμόνη του φιλιού», που μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να έχουν οργασμό.
Ο λόγος για την κισπεπτίνη, η οποία, όπως διαπιστώθηκε, ελέγχει τόσο την έλξη προς τους άντρες όσο και τη σεξουαλική επιθυμία.

Η ορμόνη kisspeptin, το όνομα της οποίας προκύπτει από την αγγλική λέξη «kiss», που σημαίνει «φιλί», και το ένζυμο πεπτίνη, έγινε αντικείμενο μελέτης του καθηγητή του γερμανικού πανεπιστημίου του Σάαρλαντ Ούλριχ Μπεμ και της καθηγήτριας Τζούλι Μπέικερ του πανεπιστημίου της Λιέγης.

Οι ερευνητές επέλεξαν να κάνουν πειράματα σε ποντικούς, καθώς οι φερομόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του παρτενέρ, όπως συμβαίνει στους ανθρώπους.

Διαπίστωσαν, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσαν στο «Nature Communications», ότι η κισπεπτίνη επιδρά ταυτόχρονα στα σημεία του εγκεφάλου τα οποία ελέγχουν την έλξη προς τους άντρες και τη σεξουαλική επιθυμία.
«Η ανακάλυψη αυτή ανοίγει εντυπωσιακές νέες προοπτικές για την ανάπτυξη θεραπειών για τη χαμηλή σεξουαλική επιθυμία» σημειώνει η Μπέικερ.

Η καθηγήτρια εξηγεί ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες για τη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας που πλήττει το 40% των γυναικών στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.
Κάποιες φορές χορηγείται τεστοστερόνη, η οποία όμως μπορεί να έχει ως παρενέργειες την τριχοφυΐα στο πρόσωπο και την απόκτηση πιο «ανδρικής» φωνής.

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.