Όλες θέλουμε όμορφα και κάλο σχηματισμένα φρύδια.

Αφού τονίζουν το βλέμμα μας, αναδεικνύουν ολόκληρο το πρόσωπο και παίζουν σημαντικό ρόλο στην γενικότερη εμφάνιση μας.

Αν το σχήμα του φρυδιού σας, σας ταλαιπωρεί ιδιαίτερα μπορείτε να επισκεφτείτε μία αισθητικό. Στη συνέχεια να διατηρήσετε μόνες σας το αποτέλεσμα που σας έδωσε η ειδικός.

Παρακάτω θα δούμε 5 βήματα για να έχετε τέλεια φρύδια μόνες σας:

1.   Πριν βγάλεις τα φρύδια σου προετοίμασε την περιοχή με ένα βρεγμένο βαμβάκι σε ζεστό νερό ταμπονάροντας την περιοχή ή με κάποια κρέμα.  Μπορείς να τα βγάλεις και μετά το μπάνιο. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σου να μην ερεθιστεί.

2.    Όταν βγάζεις τις τριχούλες, να τις τραβάς προς τη μεριά που βγαίνουν και όχι απ’ την αντίθετη.

3.    Μην αλλάζεις την καμπύλη και το σχήμα του φρυδιού σου. Θες απλά να τα βελτιώσεις και να τα αναδείξεις.  Οι υπερβολές θα έχουν αντίθετο αποτέλεσμα. Καλό είναι να μην πειράζεις το πάνω μέρος του φρυδιού, γιατί αυτό είναι το σημείο που ξεγελιέσαι και συνήθως κάνεις ζημιά.

4.    Να χτενίζεις πάντα τα φρύδια σου προς τα πάνω και προς τα έξω, ειδικά αν είναι ατίθασα. Κάποιες φορές καλό είναι με ένα ψαλιδάκι να κόψεις (πάντα με προσοχή) τις τριχούλες που είναι πιο μακριές και πετάνε.

5.    Μην βάφεις όλο το φρύδι με το μολύβι. Κάλυψε μόνο τα κενά και προσπάθησε να το κάνεις με το πλάι του μολυβιού και όχι με την μύτη για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Για να είναι ακόμη πιο ομοιόμορφο το αποτέλεσμα μετά το μολύβι, χτένισε ξανά το φρύδι σου προς τα έξω και προς τα πάνω.

Γενικά να προσέχεις το χρώμα του μολυβιού να ταιριάζει με τα μαλλιά και τις αποχρώσεις σου. Δεν θες να βγει κάτι ψεύτικο και υπερβολικό.

Επίσης καλύτερα να έχεις δυο τριχούλες παραπάνω, παρά να βγάλεις όλο σου το φρύδι και μετά να κλαις, οπότε καλό είναι να αποφύγεις μεγεθυντικούς καθρέφτες.

Τέλος έχω διαβάσει σε πολλά άρθρα αμέτρητες συμβουλές για να φτιάξεις το σχήμα του φρυδιού σου, να καθορίσεις το πάχος, μήκος κ.τ.λ. Αγαπήστε τα φρύδια σας όπως είναι και μην επιχειρήσετε να κάνετε μεγάλες αλλαγές σε αυτά μόνες σας! Δεν γίνετε να αλλάξετε τα φρύδια μόνες σας εξ ολοκλήρου και να έχετε φυσικό αποτέλεσμα. Το πιθανότερο είναι να αποτύχετε και να απελπιστείτε με το αποτέλεσμα. Λίγα φυσικά βήματα είναι αρκετά. Αν πάλι πιστεύετε πως όχι, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποια ειδικό ή ακόμη και να κάνετε ένα μόνιμο μακιγιάζ το οποίο κρατά για περίπου 2 χρόνια.

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.