Η ελιά αποτελεί το νέο trend στην εσωτερική διακόσμηση. Πρόκειται για ένα δέντρο που  χρειάζεται πολύ φως και λίγο νερό και μπορεί να προσδώσει μια ξεχωριστή zen ατμόσφαιρα στο χώρο του σπιτιού σας,του  γραφείου σας ή ακόμη και του επαγγελματικού σας χώρου.

Είναι σαν να προσπαθείτε με έναν έμμεσο τρόπο να φέρετε στο εσωτερικό στοιχεία της φύσης.  Η ελιά είναι ένα δέντρο ταπεινό, συνυφασμένο με την Ελλάδα.

Όπως προείπα, ως διακοσμητικό, θέλει ελάχιστη συντήρηση αλλά δίνει στυλ αν το τοποθετήσετε μέσα σε ωραία κασπώ αλλά και εντυπωσιακά κιούπια κοντά σε παράθυρα.

Όσο πιο minimal είναι η διακόσμησή σας τόσο περισσότερο θα ταιριάζει.

Δημιουργεί, επίσης, μια ογκώδη βλάστηση, ειδικά αν μπει σε μεγάλα κιούπια και γλάστρες, αφού έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται σχετικά γρήγορα. Ταιριάζει σε ένα νησιωτικό σπίτι αφού τόσο το decor του όσο και το λευκό χρώμα θυμίζουν Ελλάδα.

Μπορείτε- αν είναι mini size η ελιά σας- να τη φυτέψετε ακόμη και σε ένα ξύλινοκαφάσι με την προϋπόθεση ότι  έχετε φροντίσει να φεύγει το πλεονάζον νερό για να μη σαπίσει.Ελιά

Ελιά: Το φυτό εσωτερικού χώρου που κάνει θραύση στη διακόσμηση. Εσύ πώς θα το συντηρήσεις;

Σε μικρογραφία, μπορεί να μπει σε μικρά κασπώ. Ωστόσο μετά από ένα με δύο χρόνια θα πρέπει να τη μεταφυτέψετε για να μην πεθάνει. Η σωστή αποστράγγιση και η προσθήκη χώματος και λιπάσματος θα τη βοηθήσουν να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση για μια δεκαετία.

Αν είστε τυχεροί μπορεί να βγάλει και καρπούς. Τότε το θέαμα είναι εκπληκτικό. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως έχετε βρει το κατάλληλο σημείο και θα πρέπει να μείνει εκεί η δυνατόν δια παντός.

Γενικά, άλλωστε,  όπως λένε οι γεωπόνοι αλλά και ο κοινός νους όταν βλέπουμε ένα φυτό ή δέντρο να είναι καταπράσινο, με πλούσιο φύλλωμα και λουλούδια ή καρπούς σημαίνει πως είναι υγιές και ευτυχισμένο.

Άλλωστε πρόκειται για ζωντανό οργανισμό που πέραν της αγάπης μας και της φροντίδας μας δε ζητά τίποτα απολύτως.

Η ελιά θα καθαρίσει το χώρο σας απορροφώντας  τον καπνό και τις μυρωδιές γεμίζοντας το σπίτι οξυγόνο. Καλό βέβαια θα ήταν όσο τη βλέπετε να μεγαλώνει να τη μεταφυτεύετε ή ακόμη καλύτερα αν έχετε κήπο να τη φυτέψετε στο φυσικό της περιβάλλον. Έτσι θα κρατήσει για μια ζωή καθώς πρόκειται για  δέντρο που διατηρείται για χιλιάδες χρόνια.Ελιά Ελιά Ελιά Ελιά Ελιά Ελιά Ελιά

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.