Cookies με βρώμη. Ιδανικό σνακ για τα μικρά μας τσιμπολογήματα.

Για τα cookies θα χρειαστούμε

  • 2 αυγά
  • ¾ φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • χυμό ενός πορτοκαλιού
  • ¾ φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ.τσ. βρώμη (κουάκερ)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¾ φλ.τσ. καρύδια τριμμένα
  • 1 φλ.τσ. ξανθή σταφίδα

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο-200οC (ανάλογα τον φούρνο).

Στρώνουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε να προσθέσουμε στο τέλος το τριμμένο καρύδι, τη σταφίδα και ανακατεύουμε πάλι.

Με ένα κουτάλι σούπας αραδιάζουμε το μίγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους κενό γιατί θα φουσκώσουν.

Ψήνουμε τα cookies στη 2η σκάλα (επάνω) για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Εναλλακτικά, για τα cookies με βρώμη, καρύδια και σταφίδες, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καστανή ζάχαρη με θυμαρίσιο μέλι και τις σταφίδες με σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

20 χρόνια γάμου…το σεξ μαζί του δεν μου προκαλεί ενδιαφέρον…

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.