γάμο

Ο σύντροφός σου αποφεύγει τον γάμο κι εσύ αισθάνεσαι πως είσαι σε δύσκολη θέση; Μάθε τους πιο συνηθισμένους λόγους που ένας άντρας αποφεύγει τον γάμο και στην συνέχεια δες κάποιους τρόπους για να το αντιμετωπίσεις! Για αρκετές γυναίκες ο γάμος φαίνεται να είναι η φυσική εξέλιξη μιας σχέσης ακόμα και σκοπός ζωής. Πιο συγκεκριμένα όταν οι γυναίκες βρεθούμε πλέον στην δεκαετία των 30 αρχίζουμε να παίρνουμε πιο σοβαρά την έννοια του γάμου και της οικογένειας. Θεωρούμε πως τα περιθώρια στενεύουν οπότε είναι κάτι που αρχίζουμε να συζητάμε ακόμα πιο πολύ. Οι άντρες από την άλλη θεωρούν πως δεν υπάρχει πίεση χρόνου κι αυτό δεν είναι δύσκολο να τους φέρει σε σύγκρουση με την σύντροφο.

Κατά την γυναικεία άποψη ο άντρας που αποφεύγει τον γάμο δεν μας αγαπάει! Τι συμβαίνει, όμως, μέσα σε ένα αντρικό μυαλό; Άραγε ο γάμος έχει αποκλειστικά σχέση με την αγάπη; Ένας άντρας μπορεί να αποφεύγει τον γάμο για διάφορους λόγους που ίσως εμείς οι γυναίκες αδυνατούμε να κατανοήσουμε. Αυτό που μας έρχεται από τα πρώτα στο μυαλό είναι πως φοβάται την δέσμευση. Υπάρχουν, όμως άντρες που ενώ συμβιώνουν χρόνια με κάποια γυναίκα, αποφεύγουν τον γάμο! Οι δικαιολογίες τους συνήθως περιορίζονται στους οικονομικούς λόγους και κάποιες φορές τίθεται θέμα ιδεολογίας. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε στα πιο βαθιά μονοπάτια του μυαλού ενός άντρας, μήπως και βρούμε τελικά για ποιον λόγο αποφεύγει τον γάμο στην δική μας περίπτωση!

Αποφεύγει τον γάμο – Λόγοι

1)Οικονομικοί

Συχνά θα ακούσετε από έναν άντρα την ατάκα «μόνο για τέτοια δεν είμαστε τώρα..»! Θεωρούν πως για να κάνουν ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να έχουν μία οικονομική ασφάλεια. Θα προκύψουν έξοδα που πιστεύουν πως την δεδομένη στιγμή δεν θα είναι σε θέση να τα καλύψουν. Γάμος γι’ αυτούς σημαίνει πολλά έξοδα, τρεξίματα και γενικότερα ακόμη περισσότερο άγχος. Η αλήθεια είναι πως όταν χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο λόγο, εν μέρει τους κατανοούμε άσχετα αν προσπαθούμε να τους αλλάξουμε γνώμη.

2)Αυξημένες υποχρεώσεις

Είναι γνωστό πως οι πολλές και μαζεμένες υποχρεώσεις, γενικότερα, τρομάζουν τους άντρες. Ο γάμος, λοιπόν, θεωρούν πως θα τους δημιουργήσει ακόμα περισσότερες. Ακόμα και οι κοινωνικές υποχρεώσεις αυξάνονται κι αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούν εύκολα να αποφύγουν έπειτα από μία επισημοποίηση της σχέσης τους.

3)Πίεση για οικογένεια

Γάμος, παιδιά! Είναι σίγουροι πως στο γυναικείο μας μυαλό το ένα ακολουθεί το άλλο. Θεωρούν πως αν τελικά αποφασίσουν να οδηγηθούν στον γάμο, έπειτα θα ακολουθήσει η πίεση από την μεριά μας για ένα παιδί. Πιστεύουν πως ένας γάμος θα κάνει ακόμη πιο έντονη την ανάγκη μας για την απόκτηση ενός παιδιού με αποτέλεσμα να τους πιέζουμε ακόμη περισσότερο ενώ οι ίδιοι μπορεί να μην αισθάνονται ακόμα έτοιμοι να γίνουν γονείς.

4)Αλλαγή συμπεριφοράς από την μεριά των γυναικών

Στους αντρικούς κύκλους επικρατεί έντονα η άποψη πως οι γυναίκες αλλάζουμε συμπεριφορά μετά τον γάμο. Θεωρούν πως γινόμαστε πιο απαιτητικές, πιο γκρινιάρες και με μία τάση να ελέγχουμε τα πάντα. Επίσης πιστεύουν πως οι περισσότερες γυναίκες παραμελούμε τον εαυτό μας αφού ο γάμος μας προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια με αποτέλεσμα να τον θεωρούμε πια δεδομένο.

5)Δεν τον θεωρούν απαραίτητο

Η άποψη πως ο γάμος δεν είναι κάτι που χρειαζόμαστε επικρατεί κυρίως στο μυαλό των αντρών που ήδη συμβιώνουν. Η αλήθεια πως κάτι τέτοιο σε πολλούς αρκεί αφού ζούνε ακριβώς αυτό που θέλουν. Δηλαδή, συμβιώνουν με την γυναίκα που επιθυμούν αλλά διατηρούν τον ρόλο του ανύπαντρου! Ουσιαστικά, απολαμβάνουν την κατάσταση χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις. Παλαιότερα μία απλή συμβίωση ήταν αδύνατη με βάση την νοοτροπία της τότε εποχής. Ιδιαίτερα η γυναίκα που θα αποφάσιζε να κάνει μία τέτοια κίνηση ήταν δαχτυλοδειχτούμενη. Έτσι ένας γάμος έδινε την λύση στο ζευγάρι.

6)Δέσμευση με υπογραφή

Ένας άντρας μπορεί να λέει πως είναι δεσμευμένος όταν βρίσκεται σε μία σχέση αλλά για κάποιους η δέσμευση με υπογραφή είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ένας γάμος είναι «σοβαρή» δέσμευση κι ενώ μπορεί σε κάποιους να μην δημιουργήσει ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους, παρ’ όλα αυτά αρκεί που δημιουργεί ένα θέμα στο μυαλό τους.

7)Διάσταση απόψεων για την τελετή του γάμου

Μήπως του έχετε αναλύσει το πώς ονειρεύεστε τον ιδανικό και παραμυθένιο γάμο; Τότε να ξέρετε πως ακόμα και αν συμφώνησε μαζί σας, υπάρχει περίπτωση να πανικοβλήθηκε! Είτε γιατί δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε έναν τέτοιο γάμο ώστε να σας ευχαριστήσει είτε γιατί ο ίδιος μπορεί να ήθελε κάτι διαφορετικό.

8)Δεν ξέρει αν βρήκε την κατάλληλη

Συνήθως οι γυναίκες όταν έχουμε κάποιον δίπλα μας τον θεωρούμε κατάλληλο και για ένα βήμα παρακάτω, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να παραμένει στη ζωή μας. για κάποιους άντρες, όμως, το ένα δεν είναι απαραίτητα σχετικό με το άλλο. Έτσι μπορεί να διατηρούν για χρόνια μία σχέση αλλά ποτέ να μην θεώρησαν πως με την συγκεκριμένη γυναίκα θα μπορούσαν ακόμη και να παντρευτούν. Το ότι διατηρούν μία σχέση που περνάν καλά δεν σημαίνει πως θα μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αποχωρήσει από μία σχέση και μάλιστα μακροχρόνια όταν τέθηκε το θέμα του γάμου.

Αποφεύγει τον γάμο – Πώς να αντιμετωπίσετε την κατάσταση

Αποφεύγει τον γάμο κι εσείς θα θέλατε πολύ να προχωρήσει η σχέση σας στο επόμενο στάδιο. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούνται εντάσεις και καβγάδες σε ένα ζευγάρι για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε πραγματικά ποιος είναι ο λόγος που το αποφεύγει. Μόνο έτσι θα μπορούσατε να κάνετε μία ουσιαστική συζήτηση και να βρείτε την χρυσή τομή στη σχέση σας. Με την πίεση που θα ασκήσει μία γυναίκα σε έναν άντρα στο θέμα του γάμου, δεν καταφέρνει ακριβώς αυτό που επιθυμεί. Γάμοι που έχουν γίνει κάτω από πιέσεις συνήθως δεν έχουν μία ομαλή εξέλιξη. Σίγουρα δεν θα θέλατε απλά να παντρευτείτε κάποιον, αλλά ονειρεύεστε μία όμορφη ζωή που θα την απολαμβάνετε και οι δυο! Έτσι αν ο σύντροφός σας αποφεύγει τον γάμο ψάξτε να βρείτε τους λόγους για να αποφασίσετε κι εσείς η ίδια αν όντως είναι σοβαροί. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι άντρες τα χάνουν μπροστά στην λέξη «γάμος» και γίνονται λίγο υπερβολικοί! Δώστε του να καταλάβει πως αντιλαμβάνεστε τις ανησυχίες του και προσπαθήστε να βρείτε μαζί την λύση. Είναι σημαντικό να καταλάβει πως σέβεστε τις απόψεις του άσχετα αν δεν τις συμμερίζεστε.

20 χρόνια γάμου…το σεξ μαζί του δεν μου προκαλεί ενδιαφέρον…

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.</p