Είσαι σπίτι με φίλους ή το σύντροφο σου και σας έπιασε λιγούρα για γλυκό. Σου έχω την καλύτερη συνταγή για το πιο απλό γλυκό για την παρέα σου και εσένα με υλικά που σίγουρα ήδη έχεις στο σπίτι.

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. Τα γλυκά που όλοι αγαπάμε είναι σοκολατένια, τραγανά και λαχταριστά.

Ανάλογα με το τι έχεις ήδη στο σπίτι σου, θα σου προτείνω μια συνταγή και εσύ θα αλλάξεις τα υλικά με ότι ήδη διαθέτεις στα ντουλάπια, στο ψυγείο, στα βαζάκια σου…

Το πιο απλό γλυκό

Θα χρειαστείς ένα ταψάκι ή δοχείο, ανάλογα με το μέγεθος του γλυκού που θες να φτιάξεις και μια σπάτουλα ή ένα απλό κουτάλι

Υλικά:

  • Κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα υγείας ή σοκολάτα λευκή ή kinder bueno ή σοκολάτα με ξηρούς καρπούς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι συνδυασμό των παραπάνω θέλεις. Το αγαπημένο μου είναι σοκολάτα υγείας με bueno και κουβερτούρα.
  • Ξηρούς καρπούς ( αμύγδαλο κομμένο σε φέτες, καρύδι ελαφρώς σπασμένο, φουντούκια τριμμένα κ.λπ)
  • Φρούτα ψιλοκκομένα ( φράουλα, πορτοκάλι, μανταρίνι κλπ)
  • Βούτυρο ανάλατο ( ανά 200 γρ. σοκολάτα 10 γρ. βούτυρο περίπου)
  • Τρούφα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Παίρνεις ότι σοκολάτα και σοκολατάκια δεν σου χρειάζονται ή δεν τα τρώει κανείς και τα χωρίζεις ανάλογα με την κατηγορία σε: κουβερτούρες, μαύρες ή λευκές σοκολάτες και ούτω καθεξής.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά ή εάν έχεις μπεν μαρί, λιώνεις με τη σειρά τα διάφορα είδη σοκολάτας με το βούτυρο.
  3. Ανακατεύεις τη σοκολάτα με τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.
  4. Ξεκινάς να στρώνεις τη σοκολάτα με τη σπάτουλα ή το κουτάλι στο σκεύος που έχεις.
  5. Για κάθε στρώση επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία (μπορείς να βάλεις όσες στρώσεις θέλεις).
  6. Γαρνίρεις προαιρετικά με την τρούφα και τοποθετείς στο ψυγείο το γλυκό μέχρι να στερεοποιηθεί.

Tip 1: Μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικούς συνδυασμούς ξηρών καρπών ή φρούτων ανάλογα με τη γεύση της κάθε σοκολάτας.

Tip 2: Μπορείς να κάνεις ένα αυτοσχέδιο μπεν μαρί βάζοντας πάνω από μια κατσαρόλα που βράζει νερό ένα μπολ, αρκετά μεγάλο ώστε να εφαρμόζει στην κατσαρόλα.

Τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα μέχρι το γλυκό να είναι έτοιμο. Κόψε το κομμάτια και σέρβιρε το σε πιάτα με γαρνιτούρα τους ξηρούς καρπούς ή τα φρούτα που χρησιμοποίησες.

Καλή επιτυχία!

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.