Η πόλη μας είχε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσει για πρώτη φορά το Πρωτάθλημα το 2015, όπου η Ελληνική ομάδα είχε κατακτήσει τον τίτλο.

Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου και θα φιλοξενήσει αθλητές του 2001 από 16 Εθνικές Ομάδες: Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ρωσία, Γερμανία, Σερβία, Ιταλία, Τουρκία, Γαλλία, Λετονία, Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Κροατία, Ελλάδα, Σλοβενία και Λιθουανία.

Μαζί με τους αθλητές και τις τεχνικές ομάδες, θα προσέλθουν οι οικογένειες και οι υποστηρικτές των ομάδων που θα μπουν στην μάχη διεκδίκησης του τροπαίου και αναμένεται δυνατή η συμμετοχή των Βολιωτών, όπως συνέβη και στην προηγούμενη διοργάνωση.

Ήδη η διοργάνωση έχει επιφέρει δυναμική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Βόλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι πυρετώδεις προετοιμασίες στοχεύουν στη λήψη μέτρων για την υλοποίηση μίας επιτυχούς κορυφαίας διεθνούς διοργάνωσης.

Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η σωστή αξιοποίηση και τοποθέτηση των εθελοντών, αφού  υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περισσότεροι από 80 σε διάφορες θέσεις: Διακίνηση Επισήμων, Πληροφορική,  Τουρισμός–Φιλοξενία, Ασφάλεια Εγκαταστάσεων, Τελετές, Εξυπηρέτηση Θεατών, Ιατρικές Υπηρεσίες, Συνοδεία Αποστολών, Μετάφραση–Διερμηνεία και Επικοινωνία.

Για τους ενδιαφερόμενους, γίνεται σχετική ενημέρωση και κατάθεση δηλώσεων συμμετοχής εθελοντών:
στο Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς (Γ. Δήμου με Μεταμορφώσεως), καθημερινά 10:00-13:00
ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας 24210 58020 & 6973440730 (Παπαρρίζος Παναγιώτης)
ή μέσω e-mail: ppaparrizos5@gmail.com