Η πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Chamber Music Hellas έχει ως σκοπό να αναδείξουν στο εξωτερικό, περιοχές της Ελλάδας που δεν έχουν τύχει μεγάλης προβολής στις μεγάλες ταξιδιωτικές αγορές.

Η Θεσσαλία επελέγη λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της πλούσιας παράδοσης σε ήθη και έθιμα, αλλά και του πολυποίκιλου λαογραφικού σκηνικού της Θεσσαλίας που μπορεί να λειτουργήσει σαν πόλος έλξης για ταξιδιώτες που αναζητούν την ποιότητα και την αυθεντικότητα.

Μετά την δημοσιότητα που έλαβε το εγχείρημα του 2018 η Θεσσαλία τοποθετήθηκε στον παγκόσμιο χάρτη ως ένας νέος τόπος προορισμού για μουσικόφιλους.

Οι υψηλής ποιότητας παραστάσεις είναι ισάξιες με γνωστά και καθιερωμένα διεθνή μουσικά φεστιβάλ, γίνονται σε διαφορετικούς τόπους της Θεσσαλίας και πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λάρισας, Τρικκαίων, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Βόλου, καθώς και με τις εφορείες τοπικών αρχαιοτήτων Λάρισας και Μαγνησίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ.

Πρόγραμμα

Κυριακή 16 Ιουνίου – 20:30 / Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Στην πρώτη συναυλία του φετινού φεστιβάλ θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με έργα των Mozkowski, Θεοδωράκη, Liebermann και θα κλείσει με το Piano Quintet του Schumann.

Δευτέρα 17 Ιουνίου – 20:00 / Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας

Ο πιανίστας William Hobbs θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα στο οποίο έχει ταιριάξει και συνδυάσει έργα Ελλήνων με κλασικά αγαπημένα κομμάτια.

Τρίτη 18 Ιουνίου – 20:00 / Κουρσούμ Τζαμί Τρικάλων

Ένα πρόγραμμα γεμάτο με αριστουργήματα που θα αναδείξουν και θα αναδειχθούν από την δομή και την ακουστική του Κουρσούμ Τζαμί.

Τετάρτη 19 Ιουνίου – 20:30 / «La Veranda» Ξενία Πορταριάς

Ρομαντικές και βιρτουόζικες σονάτες ερμηνευμένες σε αρμονία με το περιβάλλον.

Πέμπτη 20 Ιουνίου – 20:00 / Εκκλησία Αγίας Μαρίνας Κισσού

Μια μοναδική μουσική εμπειρία όπου το «Seven Last Words of Christ» του Haydn ερμηνεύεται στο θεαματικό σκηνικό της εκκλησίας του 18ου αιώνα.

Παρασκευή 21 Ιουνίου – 20:30 / Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Συναρπαστικό πρόγραμμα με κονσέρτα δωματίου των Bach, Liebermann και Chausson.

Κυριακή 23 Ιουνίου, 20:00 / Εκκλησία Αγίου Νικολάου Πορταριάς

Η συναυλία που κλείνει τον φετινό κύκλο εμφανίσεων συνδυάζει αριστουργήματα και εκπλήξεις καταλήγοντας στο «Carnival of the Animals» του Saint-Saens.