Έρχεται καλοκαίρι και αναζητάμε ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, ιδανικό για τα μικρά μας τσιμπολογήματα, μες στην μέρα.

Έτσι, σας παρουσιάζουμε μια πολύ εύκολη και αρκετά γρήγορη συνταγή για μικρές γλυκές αμαρτίες που θα μας τονώσουν αλλά δεν θα μας κολάσουν πολύ!

Θα χρειαστείτε:

  • 2 αυγά
  • ¾ φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού
  • ¾ φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ.τσ. βρώμη (κουάκερ)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¾ φλ.τσ. καρύδια τριμμένα
  • 1 φλ.τσ. ξανθή σταφίδα

Εκτέλεση:

⇒ Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο) και στρώστε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.

⇒ Σε ένα μπολ βάλτε τα υγρά υλικά και τα ανακατέψτε καλά με σύρμα. Στη συνέχεια προσθέστε τα στερεά υλικά και ανακατέψτε ξανά. Στο τέλος, ρίξτε το τριμμένο καρύδι, τη σταφίδα και ανακατέψτε ακόμα μια φορά.

⇒ Με ένα κουτάλι σούπας ρίξτε το μείγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους κενό γιατί θα φουσκώσουν και βάλτε τα στη 2η σκάλα (επάνω) να ψηθούν, για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καστανή ζάχαρη με θυμαρίσιο μέλι και τις σταφίδες με σταγόνες μαύρης σοκολάτας.