Την Δευτέρα 18 Μαρτίου απονεμήθηκαν για άλλη μια χρονιά τα «Αθηνόραμα Bar Awards», ο θεσμός πλέον του περιοδικού Αθηνόραμα, που αξιολογεί κάθε χρόνο και βραβεύει τα καλύτερα και πιο εξειδικευμένα bar της χώρας.

Καλύτερο bar της Ελλάδας για το 2019 αναδείχθηκε το «Grooove Cocktail Bar» του Βόλου. Η «ψαγμένη κάβα και η απαιτητική λίστα κοκτέιλ» που διαθέτει το ξεχώρισαν ανάμεσα στους υπόλοιπους αξιόλογους συμμετέχοντες.

Συνολικά διακρίθηκαν 59 bar από όλη την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα: 41 στην Αθήνα, 5 στη Θεσσαλονίκη, 3 στα Ιωάννινα, από 2 στην Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης και από 1 στη Λαμία, την Λάρισα και την Σύρο.

Το Grooove Cocktail Bar της πόλης μας κατέκτησε την πρώτη θέση με βαθμολογία 16,5 στα 20.

Πως επιλέγονται οι καλύτεροι

Η εξειδικευμένη ομάδα του περιοδικού «Αθηνόραμα» εξετάζει κάθε χρόνο εκατοντάδες bar σε όλη τη χώρα και αξιολογεί τις ικανότητες των bartenders, σύμφωνα με τα διεθνή κριτήρια.

  • Αξιολογείται η εμπειρία και η δεξιοτεχνία τους μέσω της παρασκευής κλασσικών κοκτέιλ και η δημιουργικότητα και οι γνώσεις τους μέσω signature cocktails.
  • Σε κάθε bar ζητείται επίσης η δημιουργία δύο tailor made κοκτέιλ με συγκεκριμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, ώστε να αξιολογηθούν τα αντανακλαστικά, η φαντασία και η ικανότητα του bartender.
  • Τέλος, εξετάζεται και αξιολογείται η έκταση, το βάθος και η εξειδίκευση της spirit list.

Κάθε bar, ανάλογα με τη βαθμολογία που συγκεντρώνει, βραβεύεται με 1, 2 ή 3 shakers.
15/20 και 15,5/20 = 1 shaker
16/20 έως 17,5/20 = 2 shakers
18/20 και πάνω = 3 shakers

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα των καλύτερων bar της χώρας για το 2019.