Ένας άντρας και μία γυναίκα χωρίζουν. Αυτός την συνοδεύει μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό για να επιστρέψει εκείνη στη πόλη της. Στον σταθμό μαθαίνουν ότι το τραίνο θα έχει μία ώρα καθυστέρηση. Περιμένουν. Αρχίζουν μιά αδιάφορη συζήτηση για μικροπράγματα. Κάποια στιγμή, χωρίς να το καταλάβουν, η συζήτηση ξεφεύγει από τα μικροπράγματα και εισέρχεται στην ιστορία της σχέσης τους. Και…

Από αύριο Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου μπορείτε να δείτε και μόνοι σας τη συνέχεια της ιστορίας στις 11:30 το βράδυ στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Βόλου.

Μια καινούρια και εναλλακτική θεατρική παράσταση σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βολιώτη ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιάννη Φαρμακίδη, που δεν θα πραγματοποιηθεί σε κάποια αίθουσα εκδηλώσεων ή θεατρική σκηνή, αλλά στο φυσικό σκηνικό της αποβάθρας του σταθμού της πόλης.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε και με οποιονδήποτε καιρό και θα ξεκινήσει ακριβώς την προγραμματισμένη ώρα.

Το έργο ονομάζεται «Νυκτερινός Σταθμός». Οι ηθοποιοί Έλενα Κυριάκου, Ραφαέλα Παπακώστα και Γιάννης Φαρμακίδης θα στέκονται και θα μιλούν όρθιοι στον χώρο μαζί με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Δεν θα υπάρχουν καθίσματα και οι θεατές θα μπορούν κανονικά να πλησιάζουν τους ηθοποιούς και να βρίσκονται τριγύρω τους.

Ο Γιάννης Φαρμακίδης γεννήθηκε και κατοικεί στον Βόλο και ασχολείται τουλάχιστον 30 χρόνια με τον χώρο του θεάτρου ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και μεταφραστής. Είναι γνώστης αρκετών ξένων γλωσσών και έχει μεταφράσει πάνω απο 100 έργα. Έχει γράψει περίπου 40 θεατρικά έργα και έχει σκηνοθετήσει άλλα τόσα.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί επιλέχθηκε αυτός ο χώρος για να πραγματοποιηθεί η παράσταση, ο λόγος αφορά τη γενικότερη φιλοσοφία του σκηνοθέτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Φαρμακίδης επιλέγει μη συμβατικούς χώρους για να στήσει τις παραστάσεις του, καθώς είναι γνωστό οτι δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τις συνηθισμένες θεατρικές αίθουσες. Στο παρελθόν έχει επιλέξει αίθουσες διδασκαλίας, διαδρόμους, εγκαταλειμμένα εργοστάσια, ακόμα και τουαλέτες του Πανεπιστημίου.

Αλλά και όταν φιλοξένησε τις παραστάσεις του σε τυπικούς θεατρικούς χώρους, τους χρησιμοποιήσε με δικούς του εναλλακτικούς τρόπους. Άλλαζε την κατεύθυνση των καθισμάτων, έβαζε τους θεατές στη σκηνή ή μετέτρεπε σε σκηνή την είσοδο της αίθουσας.

Σκοπός και στόχος του είναι να αποφύγει το συνηθισμένο μοτίβο των θεατρικών παραστάσεων και ακόμα περισσότερο να μειώσει την απόσταση μεταξύ ηθοποιών και θεατών και να τους φέρει όσο πιο κοντά γίνεται. Για εκείνον αυτή είναι μια προσέγγιση πιο ρεαλιστική, πιο κοντά στην πραγματικότητα της καθημερινής ζωής, χωρίς σκηνή και περιορισμένο χώρο δράσης.

Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να δείτε κι εσείς από κοντά τον «Νυχτερινό Σταθμό» από αύριο μέχρι την Τετάρτη, στις 11:30 το βράδυ στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Βόλου!