Η Ειρήνη είναι 23 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Μεσότοπο Μυτιλήνης ενώ τώρα ζει στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει Κοινωνική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο μέλλον θέλει να ασχοληθεί με τη μεταναστευτική πολιτική.

Θεωρεί πρότυπα ομορφιάς την Irina Shayk και την Adriana Lima.

-Πως πήρες απόφαση να δηλώσεις συμμετοχή στο gntm;

-Μου άρεσε από μικρή. Είχα συμμετάσχει σε καλλιστεία και ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου στον χώρο της μόδας, καθώς το modeling είναι τελείως διαφορετικό από τα καλλιστεία, ήθελα να δω πως είναι να κάνω εξώφυλλα ή φωτογραφήσεις για ρούχα υψηλής ραπτικής και editorial.

-Στα γυρίσματα είχατε όλη μέρα τις κάμερες να σας παρακολουθούν, πως ένιωθες με αυτό;

-Στην αρχή δεν ένιωθα άνετη με το γεγονός ότι με κατέγραφαν κάμερες όμως στην πορεία έγινε συνήθεια για όλες τις κοπέλες. Δεθήκαμε με το συνεργείο, είχαν γίνει σαν οικογένεια μας, οπότε έβγαινε πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

-Είσαι μια ωραία γυναίκα με έμφυτο sexiness, όμως είδαμε ότι τα κατάφερες σε όλα τα concepts.
Πως το πέτυχες αυτό;

-Προσπαθούσα και τα κατάφερνα. Υπηρέτησα τα concepts κρύβοντας το sexiness χωρίς να με ενδιαφέρει αν θα «τσαλακωθώ» και μου έβγαινε φυσικά, θα έλεγα.

Δεν θεωρώ ότι η εμφάνιση μου με επηρέαζε σε αυτό.
Οι έντονες γωνίες στο πρόσωπό μου και η δυνατότητα να χρησιμοποιώ σωστά τις εκφράσεις μου με βοήθησαν στο να τα καταφέρνω.

-Σε είδαμε να κλαις στο makeover επειδή θα σου έκοβαν τα μαλλιά, τι έχεις να πεις για αυτό;

-Όταν έκοψα τα μαλλιά μου κοντά ένιωσα πως έχασα τη θηλυκότητά μου γιατί θεωρώ ότι η μισή δύναμη της γυναίκας είναι τα μαλλιά της. Δεν είχα το χρόνο να το πάρω απόφαση και να το δεχτώ, ήθελα πολύ να ζήσω όλο αυτό το όνειρο της συμμετοχής στο παιχνίδι και για αυτό εν τέλει το δέχτηκα για να μην ρισκάρω την παρουσία μου εκεί. Τώρα το έχω συνηθίσει και νιώθω καλά με αυτό.

-Λόγω της δημοσιότητας μαζί με τα θετικά σχόλια αυξήθηκαν και τα αρνητικά, πως νιώθεις όταν τα διαβάζεις;

-Πλέον δεν τα διαβάζω και δεν ασχολούμαι με αυτά. Δεν έχω κάνει κάτι που θα προσβάλει την οικογένεια μου ή εμένα.

-Έχεις λάβει αρνητικό σχολιασμό εκτός διαδικτύου;

-Έχει τύχει να είμαι σε έναν χώρο και χωρίς να με ξέρουν να με «μισούν» και να λένε πράγματα για μένα τα οποία δεν ισχύουν, απλά για να νιώσω άσχημα και ίσως για να νιώσουν εκείνοι καλύτερα. Ακόμα και μέσα στο σπίτι του gntm, το έζησα πολλές φορές.
Δεν δίνω σημασία στα αρνητικά σχόλια τώρα πια και λόγω του χαρακτήρα μου, όσοι έρχονται κοντά μου και με γνωρίζουν, με καταλαβαίνουν και με αγαπάνε.

-Το gntm σου άνοιξε πόρτες επαγγελματικά;

-Ναι, ως προς τη δημοσιότητα. Στο modeling είχα και πριν προτάσεις και τις δουλειές που είχα τις έχω ακόμα, απλά πλέον με έχουν προσεγγίσει πιο editorial φωτογράφοι και φωτογράφοι μόδας. Μου αρέσει γιατί είναι κάτι καινούριο που θέλω να το δοκιμάσω και το εξερευνώ. Για όσο μπορέσω, θέλω να εργαστώ σαν μοντέλο και μετά θέλω να ασχοληθώ με το αντικείμενο σπουδών μου. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρομαι για την μεταναστευτική πολιτική που θεωρώ ότι είναι ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

-Εδώ, στο Montelaki.gr , λαμβάνουμε μηνύματα από γυναίκες που μας ρωτάνε τι πρέπει να κάνουν για να γίνουν πιο όμορφες, πιο αδύνατες κλπ.
Τι θα ήθελες να πεις σε αυτές τις γυναίκες;

-Θεωρώ ότι πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι, αλλά να είσαι υγιής. Αν θέλει κάποια να αδυνατίσει πρέπει να το κάνει με τον σωστό τρόπο και χωρίς υπερβολές.
Ξέρω ανθρώπους που όταν στεναχωριούνται τρώνε πολύ και κάνουν κακό στον εαυτό τους, ούτε αυτό είναι καλό αλλά ούτε και το να κάνουν στερητικές δίαιτες για να γίνουν σαν ανορεξικά μοντέλα.
Εγώ, για παράδειγμα, έχω υγιές σώμα με καμπύλες, τρέφομαι σωστά και γυμνάζομαι. Δεν θα έκανα στερητική δίαιτα, ούτε αν μου το ζητούσαν σε δουλειά.
Αγαπώ το σώμα μου και ακόμα και να παχύνω, πάλι θα το αγαπώ.

Με αυτό το όμορφο μήνυμα κλείσαμε τη συνέντευξη με την ευγενική και συμπαθέστατη Ειρήνη. Την ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία και τον χρόνο της.
Της εύχομαι να είναι πάντα χαμογελαστή και κάθε επιτυχία.