Μετά από λαδάκια, κρέμες και μάσκες, κατάλαβα ότι τίποτα δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν πρώτα δεν λουστώ σωστά! Έτσι αποφάσισα να σας πω μερικές συμβουλές ώστε να δείτε κι εσείς την διαφορά στα μαλλιά σας.

Βρες σαμπουάν κατάλληλο για το είδος των μαλλιών σου

Όσο κι αν ακούγεται απλό και αυτονόητο, πολλές φορές δεν επιλέγουμε το κατάλληλο. Οι φήμες ότι πρέπει να αλλάζεις σαμπουάν συχνά σε συνδυασμό με διάφορες προσφορές που βρίσκονται μπροστά μας, μας οδηγούν σε λάθος επιλογές. Υπάρχει πληθώρα προϊόντων για κάθε τύπο μαλλιών και μπορείς να βρεις αυτό που χρειάζεσαι.

Πες όχι στην μεγάλη ποσότητα

Το να βγαίνεις από το μπάνιο και τα μαλλιά να μοσχοβολάνε για ώρες είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητό. Όμως για να το επιτύχεις μπορεί να κάνεις υπερβολές. Πες όχι στην υπερβολή γιατί η μεγάλη ποσότητα σαμπουάν κατά το λούσιμο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμούς. Δώσε προσοχή στις οδηγίες χρήσεως και φρόντισε να χρησιμοποιείς την ενδεδειγμένη ποσότητα.

Μακριά από το ζεστό νερό

Ναι, είναι χαλαρωτικό το ζεστό μπάνιο, ειδικά μετά από μια δύσκολη μέρα. Είναι κοινή παραδοχή! Οι ειδικοί παρόλα αυτά έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ζεστό νερό δεν κάνει καθόλου καλό στα μαλλιά και στο δέρμα μας. Προτιμήστε λοιπόν το χλιαρό νερό ή έστω προσπαθήστε να μεταβείτε σιγά σιγά από το ζεστό στο κρύο κατά την διάρκεια του λουσίματος.

Μην λούζεστε κάθε μέρα

Η συχνότητα του λουσίματος συνήθως διαφέρει ανάλογα με τον τύπο μαλλιών αλλά το καθημερινό λούσιμο πρέπει να το αποφύγεις. Αποδυναμώνει την τρίχα με αποτέλεσμα να χάνει σταδιακά την λάμψη της. Αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα που σε ωθεί να λούζεσαι κάθε μέρα, τότε δοκίμασε κάποιο φαρμακευτικό σαμπουάν ή επισκέψου έναν δερματολόγο.

Μην κάθεσαι για ώρες στο μπάνιο

Οι περισσότερες μετά από μια μέρα έντονη βρίσκουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε με ένα ζεστό μπάνιο. Αφήνουμε το νερό να τρέξει λίγο παραπάνω και προσπαθούμε να ηρεμήσουμε και να αναλογιστούμε πράγματα. Ωραία όλα αυτά αλλά αν θες να βοηθήσεις τα μαλλιά σου, αυτή την συνήθεια καλό είναι να την κόψεις! Οι κομμωτές προειδοποιούν ότι αν το λούσιμο των μαλλιών διαρκεί παραπάνω από 10 λεπτά, χάνουμε τα φυσικά έλαια της τρίχας.

Μην χτενίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι νωπά

Τα βρεγμένα μαλλιά δεν ξεμπερδεύονται εύκολα και με το χτένισμα τραυματίζεται η τρίχα. Μέχρι να στεγνώσουν μπορείς να τα περάσεις απαλά με τα δάχτυλα σου ώστε να λύσεις τυχόν κόμπους που μπορεί να υπάρχουν.

Δώσε προσοχή στο ξέπλυμα

Αφού έχεις εφαρμόσει το σαμπουάν κατά μήκος των μαλλιών σου και έχεις κάνει μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τον αυχένα, κάνε σωστό ξέβγαλμα. Φρόντισε να ξεπλύνεις κάθε τούφα από το μέτωπο προς τον σβέρκο με κρύο νερό. Αν μείνει σαμπουάν στα μαλλιά μας για μέρες, θα προκληθούν σμήγμα και ερεθισμοί.