Πολλές γυναίκες έχουν ταλαιπωρηθεί σε κάποια φάση της ζωής τους από τα μαλακά νύχια που σπάνε με το παραμικρό. Ίσως είναι από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορούν να συμβούν αλλά, οι δουλειές του σπιτιού, το συχνό πλύσιμο των χεριών και οι απρόσεχτες κινήσεις δε βοηθούν στο να έχεις και τόσο γερά νύχια.

Μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα νύχια σου, θα κάνουν μεγάλη διαφορά και θα αποκτήσεις τα γερά νύχια που πάντα επιθυμούσες.

Διατήρησε κοντά νύχια μέχρι να “σκληρύνουν”
Κόψε τα νύχια σου και να διατήρησέ τα σε ένα κοντό μέγεθος μέχρι να αρχίσουν να δυναμώνουν. Όσο και να τα μακραίνεις ενώ είναι μαλακά, θα εξακολουθούν να σου σπάνε, δε θα αλλάξει τίποτα και συν τοις άλλοις ένα κακό σπάσιμο μπορεί να κάνει ζημιά. Όταν παρατηρήσεις ότι έχουν αρχίσει να σκληραίνουν, τότε μπορείς να ξεκινήσεις σιγά σιγά να τα μακραίνεις.

Φόρα γάντια 
Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών δεν χρησιμοποιεί γάντια όταν κάνει δουλειές. Εκτός από την συχνή επαφή με το νερό που μαλακώνει τα νύχια, τα πολλά και διαφορετικά απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε μπορούν να τα κάνουν αδύναμα. Οπότε, αν θες γερά νύχια, ξεκίνα να χρησιμοποιείς γάντια.

Ενυδάτωση
Όπως η ενυδάτωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την επιδερμίδα μας, το ίδιο ισχύει και για το πρόσωπο μας, τα χέρια μας, τα νύχια μας… Κράτησε σε καλά επίπεδα την ενυδάτωση του οργανισμού σου και θα δεις ότι αυτόματα όλα θα αρχίσουν να λειτουργούν πολύ καλύτερα. Αν θες να δώσεις λίγη παραπάνω προσοχή στην ενυδάτωση των νυχιών σου μπορείς να πάρεις ένα ειδικό μανό που να την ενισχύει ή να χρησιμοποιήσεις κρέμα χεριών, μιας και τα ξηρά χέρια προκαλούν πετσάκια και παρανυχίδες. Αυτά με τη σειρά τους δημιουργούν προβλήματα για τα νύχια, μιας και δε μεγαλώνουν όπως πρέπει, γίνονται αδύναμα και σπάνε.

Χρησιμοποίησε ασετόν ελαίου
Τις μεγαλύτερες ζημιές στα νύχια σου τις προκαλείς όταν χρησιμοποιείς ασετόν με βάση το αλκοόλ γιατί αφυδατώνεται η ρίζα του νυχιού. Με αυτόν τον τρόπο, τα νύχια ξεφλουδίζουν πιο εύκολα, γίνονται αδύναμα και σπάνε. Γι’αυτό, προτίμησε να χρησιμοποιείς ένα ασετόν που έχει βάση κάποιο έλαιο.