Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στην «5η Γιορτή Τσίπουρου» στο πανέμορφο χωριό Μούρεσι του Πηλίου. Η εκδήλωση ήταν μια διοργάνωση του «Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουρεσιωτών Ν. Μαγνησίας» σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Για άλλη μια χρονιά η καθιερωμένη γιορτή γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθώς προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Από την παρέα δεν έλειπαν φυσικά και οι αγαπημένοι μας τσιπουρόφιλοι του tsipouraki.gr.

«Οι υπέροχες γεύσεις και τα αρώματα του Πηλίου σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικό απόσταγμα τσίπουρου, την φύση και την φιλοξενία των κατοίκων ήταν αρκετά για να περάσει ο κάθε επισκέπτης μια υπέροχη ημέρα στο Μούρεσι.»

Λίγο το τσίπουρο, λίγο η καλή παρέα, λίγο οι μυρωδιές της φύσης τριγύρω, λίγο η ζωντάνια και η ωραία διάθεση όλων των παρευρισκομένων, η εμπειρία μας από την γιορτή ήταν μοναδική. Μια πραγματικά όμορφη παραδοσιακή γιορτή σε ένα γραφικότατο χωριό του Πηλίου μας και με μια αξιοσημείωτα καλή διοργάνωση.

Άφθονο τσίπουρο και μεζέδες για όλους και πρώτης ποιότητας τοπικά προϊόντα κατευθείαν από τα χέρια των επαγγελματιών της περιοχής. Η εκδήλωση συμπληρώθηκε μουσικά με ζωντανή ορχήστρα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, ενώ είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μαζί και χορευτικές ομάδες της περιοχής.

Συγχαρητήρια και πάλι στους διοργανωτές. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε ξανά αυτή την υπέροχη εμπειρία και τις επόμενες χρονιές.

Είναι σημαντικό και πάντα αισιόδοξο να βλέπουμε όμορφες διοργανώσεις στον τόπο μας, να αναδεικνύουμε τα τοπικά μας προϊόντα, τις παραδόσεις μας, να θυμόμαστε και να μοιραζόμαστε όλοι μαζί την πολιτιστική μας «προίκα».

 

Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Έχει αρθρογραφήσει για ειδησεογραφικά, αλλά και πιο ψυχαγωγικά μέσα και για ποικιλία θεμάτων, από μουσική μέχρι πολιτική και πολιτισμό. Κατά καιρούς ασχολήθηκε με κριτικές δίσκων, συνεντεύξεις και αφιερώματα, ρεπορτάζ, αλλά και με το ραδιόφωνο. Λάτρης της ιστορίας, της ψυχολογίας, της hard rock μουσικής και μητέρα δύο παιδιών. Αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.