Τα πινέλα μακιγιάζ, όπως τονίζουν και οι ειδικοί, είναι πολύ σημαντικό να τα φροντίζουμε και να τα καθαρίζουμε σωστά γιατί είναι πολύ πιο βρώμικα απ’ότι νομίζουμε!

Συγκεντρώνουν σκόνη, λιπαρότητα, βακτήρια και επιβαρύνουν την επιδερμίδα μας.

Για να απαλλαγείς από κάθε πιθανότητα που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και εξάρσεις ακμής είναι απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός που θα βοηθήσει παράλληλα στην παράταση ζωής των πινέλων σου.

Για να κάνεις τα πινέλα σου να λάμψουν, βάλε στο πρόγραμμα σου να τα πλένεις μια φορά την εβδομάδα με την απλή και εύκολη διαδικασία που θα δεις παρακάτω.

Αρχικά πλύνε τα πινέλα με χλιαρό νερό, μιας και το ζεστό μπορεί να βλάψει το πινέλο, και πρόσεξε η φορά του νερού να είναι από τη λαβή προς τις τρίχες. Αφού το βρέξεις για λίγα δευτερόλεπτα, πρόσθεσε στις τρίχες λίγο σαμπουάν. (Για καλύτερο αποτέλεσμα προτίμησε ένα σαμπουάν για μωρά ή με ουδέτερο ph.)
Στην συνέχεια ξέπλυνέ τα στριφογυρίζοντάς τα απαλά στην παλάμη σου και αν χρειαστεί επανέλαβε μέχρι να δεις ότι τρέχει καθαρό νερό στον νιπτήρα.

Μετά το πλύσιμο των πινέλων προχώρησε στην απολύμανσή τους, με το εξής διάλυμα: 2 μέρη νερό και 1 μέρος λευκό ξύδι. Άφησε τα λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο διάλυμα, κατόπιν ανακάτεψε για περίπου 1 λεπτό και ξέπλυνέ τα. (Μην σε ανησυχεί ότι θα αφήσει μυρωδιά το ξύδι, αν τα ξεπλύνεις καλά θα μυρίζουν και πάλι όμορφα.)

Όσο σημαντικό είναι το πλύσιμο, είναι και το στέγνωμα του πινέλου το οποίο πρέπει κι αυτό να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο.

Προσπάθησε απαλά με τα δάχτυλα σου να στραγγίσεις το νερό που έχει μείνει στις τρίχες και άπλωσέ τα σε μία πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι ή επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ύστερα τοποθέτησέ τα στην άκρη ενός τραπεζιού ή σε μία απλώστρα ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας και να στεγνώσουν πιο γρήγορα. (Είναι πολύ σημαντικό να μην τα βάλεις όρθια καθώς μπορεί να τρέξει νερό στην κόλλα της λαβής και να χαλάσουν.) Για να στεγνώσουν καλά χρειάζονται 8 έως 12 ώρες, γι’αυτό ιδανικά κάνε την διαδικασία λίγο πριν κοιμηθείς.