Η υγρασία της ντουλάπας είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί και παιδεύει πολύ κόσμο.  Εκτός από το δυσάρεστο αυτό γεγονός είναι και επιβλαβής για την υγεία μας, οπότε πρέπει άμεσα να την εξουδετερώσετε μόλις την εντοπίσετε.

Μια έξυπνη, φθηνή και οικολογική πρόταση, δίχως χημικά και αλλεργιογόνα είναι η κιμωλία. Όσα κι αν σας φαίνεται περίεργο, αρκεί να δέσετε μερικές κιμωλίες και να τις τοποθετήσετε στο εσωτερικό της ντουλάπας. Αυτή η απλή κίνηση διώχνει άμεσα την δυσοσμία μιας και η κιμωλία απορροφά την υγρασία.

Αν παρόλα αυτά δείτε ότι η υγρασία είναι ανένδοτη τότε αδειάστε την ντουλάπα σας και σκουπίστε την με μια στεγνή πετσέτα. Στην συνέχεια, σε μια λεκάνη με 4 μέρη χλιαρό νερό βάλτε 1 μέρος χλωρίνη και με ένα σφουγγάρι περάστε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες. Αν χρειαστεί τρίψτε τα σημεία στα οποία εντοπίσατε μούχλα και αφού περάσουν 15 λεπτά σκουπίστε την ξανά με την πετσέτα.

Είτε μιλάμε για εύκολη είτε για δύσκολη περίπτωση, είναι σημαντική η αντιμετώπισή της και καλό είναι κάθε φορά που αερίζετε το δωμάτιό σας να αερίζετε και τις ντουλάπες σας. Λίγα λεπτά καθημερινά μπορούν να επιβραδύνουν την επανεμφάνισή της και μαζί με αυτήν και την δυσάρεστη μυρωδιά της κλεισούρας που αναδύεται κάθε φορά που την ανοίγετε ή φοράτε ένα ρούχο.