Οι Προβολές ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία μίας μικρής ομάδας κινηματογραφόφιλων της πόλης μας, το 1983. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνταν στο χώρο που συστεγάζονταν τότε το ΚΑΠΗ του Δήμου ενώ την περίοδο 1986-1987 μεταφέρονται στον κινηματογράφο ΛΥΡΙΚΟ, ο οποίος μετά από χρόνια μετατράπηκε σε κάτι άλλο ακολουθώντας την τύχη των περισσοτέρων αιθουσών της χώρας.

Τότε ήταν που συστήθηκε ο σύλλογος «Κινηματογραφική Κοινότητα» και ανέλαβε την όλη ευθύνη και επιμέλεια με τις Προβολές να επιστρέφουν στο Δημαρχείο Ν.Ιωνίας. Από το χειμώνα του 2002, μεταφέρονται στην αίθουσα του Μεταξουργείου και ενσωματώνονται κατά καιρούς στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ν.Ιωνίας, στην «Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση ΙΩΝΙΑ» και τέλος στον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του ενιαίου πια Δήμου Βόλου.

Οι Προβολές 2018-2019 ξεκίνησαν ήδη αλλά έχουν ένα γεμάτο πρόγραμμα μέχρι τον Μάιο, οπότε έχετε περιθώριο να εντάξετε στο πρόγραμμά σας πολλές κινηματογραφικές βραδιές με φίλους. Το ραντεβού των σινεφίλ της πόλης είναι κάθε Παρασκευή στο Μεταξουργείο (Νικομηδείας 2-Καραμπατζάκη) και κάθε Δευτέρα στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» (Κουμουνδούρου με Ιάσονος), στις 21:30. Να είστε όλοι εκεί!

Θέλετε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα;
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους : http://provoles.gr/programa_18-19.htm

*Λάτρης των τεχνών και των γραμμάτων. * Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία σε μαθητικό διαγωνισμό & δραστηριοποιήθηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. / Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης, με συμμετοχές σε πολλά δια ζώσης και διαδικτυακά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος. / Εργαζόμενο κορίτσι, με εμπειρία σε διάφορες θέσεις. / Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; - Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς