Το μωρό σας μπορεί να έχει συμπεριφορές όπως η προσκόλληση σε συγκεκριμένα τρόφιμα και η κατανάλωση φαγητού χωρίς το αίσθημα της πείνας.

Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το διδάξετε να καταναλώνει μια ποικιλία τροφίμων στην κατάλληλη ποσότητα.

#1. Έκθεση σε πολλές γεύσεις
Δείτε την περίοδο εισαγωγής των στερεών τροφίμων ως ευκαιρία για να εκθέσετε το μωρό σας σε όσο το δυνατόν περισσότερες γεύσεις.

#2. Εισαγωγή στο μενού της οικογένειας
Εισάγετε το μωρό στο φαγητό που τρώει η οικογένεια, προσαρμόζοντας βέβαια την υφή και τα καρυκεύματα. Για παράδειγμα, εάν η οικογένεια έχει ψητό κοτόπουλο, ρύζι και βραστό μπρόκολο για δείπνο, όλα αυτά τα τρόφιμα μπορούν να πολτοποιηθούν ή να τεμαχιστούν για το μωρό σας.

#3. Κατανόηση και υπομονή
Κατανοήστε ότι η εκπαίδευση του μωρού σας, ώστε να του αρέσουν νέα τρόφιμα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και πρέπει να παραμείνετε υπομονετικοί καθώς και να προσπαθείτε ξανά και ξανά. Όσες περισσότερες φορές εκθέτετε το μωρό σας σε ένα νέο τρόφιμο, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες να συνηθίσει να το καταναλώνει.

#4. Στόχος: Η απόλαυση του μωρού σας
Προετοιμάστε τα γεύματα με τη λογική της σύνδεσης μαζί του αλλά και της δικής του απόλαυσης και όχι για να το καταφέρετε να φάει ορισμένη ποσότητα ή ορισμένα είδη τροφίμων.

#5. Ρυθμίστε το σήμα πείνας και κορεσμού του
Καθοδηγηθείτε από το μωρό σας κατά τη διάρκεια των γευμάτων  για να το ταΐσετε ώστε να καταλάβετε πόσο γρήγορα ή αργά επιλέγει να τρώει. Σταματήστε όταν δείχνει ότι έχει χορτάσει για να ενισχύσετε την ικανότητα αυτορρύθμισης της πρόσληψης ενέργειας.