Ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, ιδανικό για τα μικρά μας τσιμπολογήματα.

Θα χρειαστούμε:

  • 2 αυγά
  • ¾ φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • χυμό ενός πορτοκαλιού
  • ¾ φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ.τσ. βρώμη (κουάκερ)
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¾ φλ.τσ. καρύδια τριμμένα
  • 1 φλ.τσ. ξανθή σταφίδα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο-200οC (ανάλογα τον φούρνο).

Στρώνουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε να προσθέσουμε στο τέλος το τριμμένο καρύδι, τη σταφίδα και ανακατεύουμε πάλι.

Με ένα κουτάλι σούπας αραδιάζουμε το μίγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους κενό γιατί θα φουσκώσουν.

Ψήνουμε τα cookies στη 2η σκάλα (επάνω) για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Εναλλακτικά, για τα cookies με βρώμη, καρύδια και σταφίδες, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καστανή ζάχαρη με θυμαρίσιο μέλι και τις σταφίδες με σταγόνες μαύρης σοκολάτας.