Και όταν λέω εμείς, το εννοώ. Επαναπαυόμαστε στην καθημερινή μας ρουτίνα και θεωρούμε ότι όλα είναι δεδομένα. Ουδείς αναντικατάστατος.

Γι’αυτό αν θέλουμε να τα πάμε καλά, να είμαστε παραγωγικοί και να μας σέβονται. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση στα παρακάτω. Αν τα κάνεις κι εσύ, απόφυγε τα άμεσα.

1. Δεν ενδιαφερόμαστε για εμάς

Πόσες φορές δεν έχουμε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα πρέπει να σηκωθούμε απ’τα χαράματα; Αρκετές. Η παραγωγικότητα μας προφανώς και θα είναι πεσμένη στα τάρταρα. Θα νυστάζουμε απ’την ώρα που θα σηκωθούμε απ’το κρεβάτι μέχρι να ξαπλώσουμε ξανά και εν ολίγοις θα έχουμε μια ζαλάδα και μία κούραση δίχως αύριο. Το πρόβλημα είναι, ότι όταν θα ξενυχτήσουμε τότε θα πάνε όλα στραβά στην δουλειά και θα χρειάζεται να δώσουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτή.

2. Δεν ρωτάμε για όσα θέλουμε

Όταν βρισκόμαστε στην αρχή της δουλειάς, δεν ρωτάμε για να λύσουμε όλες τις απορίες μας. Γιατί είναι λογικό να έχουμε πολλές. Αντί λοιπόν να κάνουμε το ένα λάθος μετά το άλλο, τότε απλά πρέπει να αφήσουμε τις ντροπές κατά μέρος.

3. Δεν ζητάμε βοήθεια

Άλλο μεγάλο λάθος. Δεν πρόκειται να βελτιωθούμε στην δουλειά μας αν στην αρχή δεν ζητήσουμε βοήθεια από εκείνους που γνωρίζουν. Μόνο έτσι θα μάθουμε και θα εξελιχθούμε.

4. Εργαζόμαστε μέχρι αργά

Μπορεί στην αρχή να έχουμε ενέργεια και να θέλουμε να δώσουμε των 100% των δυνατοτήτων μας -πρέπει να κάνουμε και καλή εντύπωση- ωστόσο αυτό στο μέλλον είναι σίγουρο ότι δεν θα αποδώσει πουθενά. Οι αντοχές θα λιγοστεύσουν, η παραγωγικότητα θα μειωθεί και κάπως έτσι θα φτάσουμε σε ένα σημείο να μην έχουμε να δώσουμε πολλά.