Μήπως είναι ιδέα μας; Μήπως τον έχουμε παρεξηγήσει; Θέλω να μην έχω καμία αμφιβολία! Δεν θέλω να τρώγομαι με τα ρούχα μου χωρίς λόγο, αλλά όχι και να με περνάει για κορόιδο. Όλα αυτά σκέφτεται μία γυναίκα ‘όταν της μπει το μικρόβιο πως μπορεί ο δικός της να ξενοκοιτάει. Αμφιβολίες, ζήλια, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά είναι κάποια από αυτά που διακρίνουμε στον εαυτό μας. Βλέπουμε κάποια σημάδια αλλά από την άλλη πλευρά πιστεύουμε στις δυο όψεις του νομίσματος. Δεν θέλουμε, σίγουρα, να τον κατηγορήσουμε άδικα παρεξηγώντας τις καταστάσεις. Η ψυχραιμία και η παρατηρητικότητα  θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε μία άκρη και είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε τα πράγματα καθαρά χωρίς να παρασυρόμαστε από  τα συναισθήματά μας.

Ξενοκοιτάει ή τον έχουμε παρεξηγήσει; Τα σημάδια ότι ξενοκοιτάει θα μας βοηθήσουν να σχηματίσουμε μία πρώτη άποψη για το τι συμβαίνει με τον σύντροφό μας. Η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες μερικές φορές τα βλέπουμε μπροστά μας αλλά δεν θέλουμε να δώσουμε σημασία. Φοβόμαστε μην ταράξουμε τις ισορροπίες μας ή δεν είμαστε έτοιμες να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ουσιαστικά, αρνούμαστε να δούμε κατάματα κάτι που για καμία γυναίκα δεν είναι κολακευτικό! Μάλιστα, αν συνειδητοποιήσουμε πως ξενοκοιτάει ακολουθούν αυτά τα συναισθήματα και οι σκέψεις που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Ανασφάλεια, έλλειψη αυτοπεποίθησης, θεωρούμε πως κάτι μας λείπει και άλλα πολλά. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε αναλυτικά κάποια από τα πιο γνωστά σημάδια ότι ξενοκοιτάει και τα συμπεράσματα δικά σας!

Σημάδια ότι ξενοκοιτάει

1)Αμηχανία

Οι γυναίκες θεωρούμε πως ένας άντρας που ξενοκοιτάει δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από αναίσθητος. Μήπως, όμως, θα έπρεπε να γίνουμε λίγο πιο παρατηρητικές; Μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε την αμηχανία του και ειδικότερα αν αντιληφθεί πως κάτι βλέπουμε αλλά δεν μιλάμε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Νιώθει το εξεταστικό σας βλέμμα ιδιαίτερα αν είστε από τις γυναίκες που μαζεύουν τις απαραίτητες πληροφορίες πριν «χτυπήσουν». Φυσικά και δεν θέλουν να γίνουν αντιληπτοί αφού δεν είναι σε θέση να δεχτούν τις συνέπειες.

2)Δικαιολογίες

Κάθε φορά που του τονίζετε αυτά που έχετε παρατηρήσει ώστε να παραδεχτεί μόνος του ότι ξενοκοιτάει, βρίσκει τρόπο να δικαιολογήσει τα πάντα. Πολλές φορές θυμώνει κιόλας με αποτέλεσμα να αισθάνεστε άσχημα. Αρκετοί άντρες, στην συγκεκριμένη περίπτωση, γίνονται υποστηρικτές του ρητού «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα». Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει πως τον πιάσατε στα πράσα οπότε συνήθως έχει προετοιμάσει τις απαραίτητες δικαιολογίες για να σας καθησυχάσει.

3)Φίλες από το πουθενά

Δεν θυμάσαι αυτήν την φίλη; Δεν θυμάσαι την άλλη φίλη; Και όμως ακόμα αναρωτιέστε που οφείλεται η επιλεκτική σας αμνησία! Εμφανίζονται φίλες από το πουθενά και σπάτε το κεφάλι σας να θυμηθείτε το πότε ακούσατε γι’ αυτές ή αν ποτέ τις έχετε συναντήσει. Φυσικά φοβάστε και να μην εκτεθείτε οπότε προσπαθείτε να μην αναφερθείτε ξανά σε αυτό το θέμα. Μήπως, όμως, οι φίλες είναι όντως από το πουθενά;

4)Ξαφνική υπερβολική προσοχή της εμφάνισης

Όλα μας θέλουμε ο σύντροφός μας να περιποιείται τον εαυτό του και μάλιστα τον παροτρύνουμε να το κάνει. Ξαφνικά, όμως, προσέχει την εμφάνισή του πιο πολύ από ποτέ. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται να βγει μόνος του. Προσέχει λεπτομέρειες που ποτέ άλλοτε δεν πρόσεχε. Φυσικά και πάλι αναρωτιέστε μήπως τελικά δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις συμβουλές σας. Γενικότερα παρατηρούμε πως η ξαφνική υπερβολική προσοχή ενός άντρα στην εμφάνιση του, συνήθως, έχει κάποια σχέση με κάποιο γυναικείο πρόσωπο.

5)Απότομη αλλαγή συμπεριφοράς (προς το υπερβολικά καλό)

Ξαφνικά έχει γίνει ο καλύτερος σύντροφος που υπάρχει. Έχει ξεχάσει ακόμα και αυτά που τον εκνεύριζαν στην συμπεριφορά μας. κατανοεί απόλυτα ότι του λέμε και φαίνεται να θέλει να μας βλέπει ευτυχισμένες. Είναι υπερβολικά καλός εδώ και λίγες μέρες σε βαθμό να νιώθουμε άσχημα με την συμπεριφορά μας. Έχουμε μείνει άναυδες με αυτήν την αλλαγή του. Μήπως πέτυχε τον σκοπό του; Μήπως ο ίδιος αισθάνεται άσχημα με την συμπεριφορά τους Πριν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα εξετάστε λίγο καλύτερα την απρόσμενη αλλαγή του όσο πιο διακριτικά γίνεται.

6)Προσέχει πολύ την επικοινωνία του (τηλέφωνα, μηνύματα, emails, μέσα κοινωνικής δικτύωσης)

Προσέχει πάρα πολύ το τηλέφωνό του το οποίο έχει πάντα μαζί του, καλά φυλαγμένους τους κωδικούς του και είναι ο μόνος που έχει πρόσβαση σε τηλέφωνα, μηνύματα, emails και τα λοιπά. Εμείς από την άλλη είμαστε κυρίες και δεν ρίχνουμε το επίπεδό μας προσπαθώντας να μας δείξει όλα αυτά που κρατάει καλά κρυμμένα. Σε εμάς φαίνεται να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να μας δείχνει εμπιστοσύνη οπότε το ίδιο απαιτεί και από εμάς. Τι είναι, όμως, αυτό που τον αγχώνει κάθε φορά που πλησιάζουμε τον υπολογιστή του ή το κινητό του;

7)Μυστικοπάθεια

Μιλάμε μόνο για πολύ συγκεκριμένα θέματα και γενικότερα υπάρχει μυστικοπάθεια. Αρχίζουμε να πιστεύουμε πως η μυστικοπάθειά του μας έχει γίνει συνήθεια και θεωρούμε πως είναι στοιχείο του χαρακτήρα του. Φυσικά έχουμε χαλαρώσει τόσο πολύ που τώρα μας φαίνεται πως ίσως έτσι μπορεί να κρατάει κρυφά και άλλα πράγματα. Αρκετές φορές αποφεύγει να μιλήσει μπροστά μας στο τηλέφωνο ή να ασχοληθεί με τα μηνύματά του.

8)Ξαφνικές υπερωρίες

Ψύλλοι στ’ αυτιά μας μπήκαν… Τι σκεφτόμαστε όταν αρχίζει τις ξαφνικές υπερωρίες; Η ανασφάλεια μας χτυπάει την πόρτα και το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι πως μπορεί και να ξενοκοιτάει. Φαίνεται να είναι ένα από τα σημάδια και ειδικά όταν δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια. Το περίεργο είναι πως δεν βλέπουμε να ενοχλείται τόσο όσο θα περιμέναμε αλλά τις επιδιώκει. Τελικά, είναι φιλόδοξος ή κάτι άλλο συμβαίνει;

9)Έχει πάντα ένα καλό λόγο να βγει μόνος

Μπορεί να μην το είχατε συνειδητοποιήσει αλλά ρίξτε μια ματιά στην καθημερινότητά σας και αντιληφθήκατε πως περισσότερες φορές βγαίνει μόνος του παρά μαζί σας. Αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο είναι πως φαίνεται να το απολαμβάνει κιόλας. Είναι κάτι που δεν σας αρέσει και ίσως σας κάνει να αισθάνεστε άβολα. Η αλήθεια είναι πως ειδικά σε μακροχρόνιες σχέσεις οι άντρες δεν θεωρούν κακό να χάνονται από τα συνηθισμένα παρέα με φίλους. Για εμάς τις γυναίκες όμως είναι από αυτά που δεν μπορούμε να χωνέψουμε.

10)Ανησυχία

Φαίνεται ανήσυχος και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο! Οι άντρες συνήθως όταν ξενοκοιτάνε δύσκολα μπορούν να κρυφτούν, άλλωστε οι γυναίκες έχουμε ένα χάρισμα. Βλέπουμε πάντα λίγο πιο βαθιά! Δείχνουν ανήσυχοι και χαμένοι ώρες ώρες στον κόσμο τους. Μήπως παρατηρήσατε πως «ταξιδεύει»; Όλα φαίνονται καλά και ήρεμα αλλά παρ’ όλα αυτά δείχνει ανήσυχος και προτιμάει να μην περνάτε και πολύ χρόνο μαζί με την πρόφαση πως έχει δουλειές ή θέλει να χαλαρώσει μόνος του.

Μην ξεχνάτε ότι το πώς κρίνουμε τα σημάδια είναι σχετικό! Επίσης, όταν ένας άντρας ξενοκοιτάει είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό μας. Δεν χρειάζεται, όμως, να γινόμαστε υπερβολικές αφού δεν είναι δύσκολο να παρεξηγήσουμε τα σημάδια και να βρεθούμε τελικά σε πολύ δύσκολη θέση.

Δείτε περισσότερα στην κατηγορία

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Οποιοδήποτε περιεχόμενο αναδημοσιεύουμε (κείμενα, εικόνες ή βίντεο) από το διαδίκτυο συνοδεύεται πάντοτε από ένδειξη της πηγής του και link προς αυτήν. Αν ωστόσο ως δημιουργός θίγεστε από την παρούσα χρήση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επισημαίνουμε ότι οι απόψεις του Montelaki.gr μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Το Montelaki.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, καθώς αυτά απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν το Montelaki.gr και τους διαχειριστές τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο.